Langrennssjef Åge Skinstad jobber for et nytt styrevedtak i Skiforbundet

HAR GOD TID: Langrennssjef Åge Skinstad mener han har god tid når det gjelder «samtalene» med Petter Northug. Bildet er fra 2013 da langrennskongen gikk ut av landslaget, som han nå - etter uttaket fredag - står utenfor igjen. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

- Ingen tidsfrist i Northug-saken

Åge Skinstad mener nye opplysninger i samtalene med Petter Northug kan føre til at skistyret endrer vedtaket som nå stopper ham fra å starte i verdenscupen for Norge neste sesong.

  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fem år gammel

– Skistyrets vedtak står ved lag og vi har absolutt full respekt for det. Men det står ingenting om at du ikke kan snakke med folk etter det. Vi håper å få frem nye opplysninger som kan gi et nytt vedtak, sier Åge Skinstad til VG.

Han mener åpenbart det ikke er noe hastverk når det gjelder en avklaring i den betente Northug-saken.

– Det å sette en tidsfrist fører bare til at du får mange folk over nakken. Snøen er borte og snøen er ikke meldt før i november. Vi har god tid. Frister er bare med på å gjøre saken vanskelig for alle parter, sier han.

Presidenten: - Ingen kommentar

Skipresident Erik Røste skriver i en SMS til VG lørdag at det er Åge Skinstad og Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal som håndterer «den» (Northug-saken).

– Begge to har snakket med folk hos dere. Jeg har som VG skriver i dag, ingen ytterligere kommentarer enn det som de har gitt, skriver Erik Røste.

Visepresident Eva Tine Riis-Johannessen skriver i en SMS lørdag at hun ikke har noen kommentar til saken.

Åge Skinstad avslutter sin jobb som langrennssjef i Norges Skiforbund til sommeren og blir regiondirektør i NHO Innlandet i august. Sammen med generalsekretær Stein Opsal i Skiforbundet fører han imidlertid «samtaler» med Petter Northug og hans «folk», med mål om at Northug skal gå for landslaget i internasjonale konkurranser neste sesong.

Les kommentaren til VGs Truls Dæhli her.

Kan ikke deles

Petter Northug var ikke tatt ut på landslaget 2015/16 da det ble offentliggjort fredag. På bakgrunn av forrige sesong, da han sto delvis utenfor, har styret i Norges skiforbund fattet et vedtak om at han må være medlem av landslaget for å delta i verdenscupen og tre «tourer».

I premissene for vedtaket står det: «Det må ikke åpnes for en generell mulighet til å dele sesongen i to deler slik at man kan velge å stå utenfor i sommersesongen. Dette er en særegen situasjon og skal ikke etableres som en praksis.»

– Ingen har fortalt meg om en frist 1. mai. Jeg har sett vedtaket. Generalsekretær Stein Opsal sier også, blant annet i et intervju med VG (lørdag), at det ikke er noen tidsfrist. Den fristen tror jeg er konstruert av media, sier Åge Skinstad.

Starten for neste sesong anses for å være 1. mai, men Skinstad understreker at datoen – neste fredag – ikke gjelder som tidspunkt og frist for når Petter Northug må ha gitt et endelig ja eller nei til å landslagsavtalen. Den hindrer ham fra å reklamere for sin personlige sponsor Coop.

Ba om tid

– Forhandlinger og forhandlinger, fru Blom. Skistyrevedtaket er ikke noe å forhandle om. «Samtaler» er et riktigere begrep, svarer Åge Skinstad på spørsmål om «forhandlingene» med Northug & co – og om Skiforbundet har presisert at den omtalte fristen (1. mai) er gjeldende eller utvidet.

Han hevder at «poenget» med ikke å ta ut Petter Northug på landslaget nå, var av «respekt for at Petter ba om tid».

– Vi måtte få beskjed før pressekonferansen (i forbindelse med landslagsuttaket). På bakgrunn av det han sa, besluttet vi ikke å stresse det og prøve å få en avtale til beste for norsk langrenn. Vi prøver å finne elementer som er bra for sporten, sier Åge Skinstad.

- Styret bestemmmer

– Hvilke elementer kan det være snakk om?

– Det ville være uklokt av meg å røpe det, svarer avtroppende langrennssjef og «Northug-forhandler» Åge Skinstad.

Han sier at han ikke har en følelse av å ha styret i Norges Skiforbund hengende over nakken og at det ber ham og generalsekretær Stein Opsal «få opp farten».

– Nei, men vi er klar over vedtaket i styret og det bestemmer over oss, sier Åge Skinstad.

Mer om

  1. Langrenn

Flere artikler

  1. Skistyret står ved «Northug-vedtaket»

  2. Gikk inn for vedtak i fjor – nå er skistyret splittet i Northug-saken

  3. Team Northug: – God dialog med Skiforbundet

  4. Pappa Northug signaliserer langløpssatsing: Northug-avklaring utsatt til etter påske

  5. Pluss content

    Coop-løsning på Northug-floken ryker trolig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder