... men Aftonbladets journalist gleder seg stort til å se Northug i Falun

KLAR FOR SVERIGE: Petter Northug skal gå verdenscup i Østersund kommende helg. Det blir den aller siste konkurranseoppladningen før VM starter med sprint neste torsdag. Her er Northug foran sprinten under NM på Røros i januar. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Svensk avisredaktør til Northug: - Hold kjeft og gå på ski

Redaktør i svenske Expressen, Pär Andersson, mener det ikke er noen i Sverige som støtter Petter Northug (29) i feiden med Gunde Svan.

  • Camilla Vesteng

Artikkelen er over fem år gammel

I et lengre intervju med den svenske avisen Expressen denne måneden kritiserte Svan den manglende ydmykheten blant flere profilerte idrettsutøvere, spesielt Northug og Zlatan Ibrahmovic. Den svenske skilegendentror selvsikre idrettsutøvere, som Northug og Ibrahimovic, påvirker kommendegenerasjon på en negativ måte.

Nå går redaktøren i den svenske storavisen Expressen, Pär Andersson, inn i Northug-debatten.

- Det er ingen i Sverige som støtter Northug. Alle er på Gundes side, sier Andersson til P4.

Avisresdaktøren har ett råd til Northug:

- Hold kjeft og gå på ski, sier Andersson til P4.

Tror svenskene gleder seg til Northug-besøk

Northug har hatt mange verbale dueller med både Emil Jönsson og Calle Halfvarsson. Sistnevnte er ett av Sveriges største medaljehåp i Falun. I motsetning til Expressen-redaktøren, så tror Aftonbladets journalist, Petra Thorén, at svenskene gleder seg og ser frem til at Northug kommer på besløk.

- Jeg lengter etter å se Northug i Falun, sier Thorén til VG og legger til:

- Petter kommer til å være i enorm form og da vet vi hva han kan prestere. Dette blir gøy, og jeg håper svenskene byr på hard motstand.

Les også: Anders Baasmo Christiansens kronikk: Gunde Svan er en løk.

VERBAL DUELL: Gunde Svan (t.v.) langer ut mot Petter Northug foran VM i Falun. Her er de to fotografert i forbindelse med verdenscup i Gällivare i november 2008. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

- Smaker ikke bra

– Jeg synes dessverre at jeg ser det i Norge med nordmennene. Når de kommer til den skandinaviske cupen i Falun tar de mer eller mindre over byen. De kjører mot kjøreretningen selv om det er strengt forbudt. De bryr seg ikke og bare kjører i løypene. Sist klarte jeg ikke holde det for meg selv og sa til en norsk skiløper: «Hvorfor sladder du i sporet? Skal ikke du være med på løpet? Da skal du jo kjøre i de løypene selv», sa Svan og la til:

– Vi er i en ny æra i skisporten, og mye av det er Northugs fortjeneste. Jeg har hele tiden følt at Northug strekker grensene, også før fyllekjøringen. Én ting er å tøye strikken, men det er en annen sak å gjøre det systematisk for å utnytte de andres gode vilje, til og med sine lagkamerater. Det synes jeg ikke smaker bra.

Northug: Elsk Gunde Svan

Northug som nå er helt i innspurten med VM-forberedelsene la ut denne beskjeden på Instagram for noen dager siden: «Keep calm and love Gunde Svan».

Lørdag og søndag er det verdenscup i Østersund. Neste torsdag starter VM med klassisk sprint. De fire som skal gå for Norge der er brødrene Petter og Tomas Northug, Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad.

DIGGER DUELLENE MED SVENSKENE: Petter Northug liker å fyre opp stemningen med og mot svenskene. Her går han Norge inn til seier under verdenscupstafetten i Gällivare i 2012 - med det svenske flagget i hånden. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Les også

Mer om

  1. Petter Northug
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Gunde Svan om Northug: Gjør loven til sin egen og setter seg over den

  2. Gliste av VG-melding: Nå er Northug større enn Gunde Svan

  3. Mener Northug må skape fiender for å prestere i løypa

  4. Gunde Svan ringte pappa Northug: - Petter har fortsatt mye ugjort

  5. Petter Northug «frykter» mest av alt å tape for lillebror

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder