Verdensmesteren etterpå: – I dag er jeg fornøyd med remis

OPS! Magnus Carlsen var ikke særlig fornøyd med trekningen i Shamkir-turneringen. Han skal ha svarte brikker i tre av de fire første partiene. Foto:Shamkir Chess 2015,

Magnus Carlsen havnet i trøbbel - reddet uavgjort mot Anand

(Viswanathan Anand-Magnus Carlsen 1/2-1/2) Magnus Carlsen (24) kom i trøbbel, men reddet remis i dagens parti mot Viswanathan Anand (45).

Artikkelen er over fire år gammel

De to VM-rivalene møttes allerede i første runde av den prestisjefylte Shamkir-turneringen i Aserbajdsjan.

Inn i sluttspillet måtte Carlsen bare tenke på å redde uavgjort. Anand hadde en bonde ekstra og de største vinnermulighetene, men klarte ikke å omsette det i seier. Etter 53 trekk og nesten fem timers spill var det slutt.

– Ikke særlig imponerende, kommenterte Carlsen sitt eget spill på pressekonferansen etterpå.

– Det er ikke hyggelig å komme i en slik stilling. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre. I dag er jeg godt fornøyd med remis.

– Jeg klarte ikke å se hvordan jeg skulle bryte igjennom, fastslo Anand.

Inderen hadde en fin stilling da han gjorde en tabbe i det 47.trekket med konge f5. Carlsen vant dermed tilbake en bonde og de stod igjen likt. Det kan være missen som kostet Anand seieren.

Dette var 24. gang Carlsen og Anand møttes i klassisk sjakk på bare halvannet år - på grunn av de to VM-kampene i Chennai og Sotsji.

Verdensmesteren gjorde en liten tabbe i sitt 20. trekk og kom på defensiven. Senere brukte han 27 minutter på sitt 24. trekk.

DIREKTE:VG fulgte partiet mot Anand trekk for trekk.

Magnus Carlsen vant Shamkir-turneringen i fjor, men får en tøff start på årets turnering med tre partier med svart av de fire første.

Shamkir-turneringen har et av de beste startfeltene i internasjonal sjakk i 2015. Blant Carlsens motstandere er - i tillegg til Anand - karer som Fabiano Caruana, Anish Giri, Wesley So og Vladimir Kramnik - alle rangert blant de ti beste i verden.

Dagens parti mellom Anand og Carlsen var det 53. møtet mellom dem i klassisk sjakk. På forhånd hadde Carlsen ti seirer, Anand hadde syv, mens 35 hadde endt med remis. Dermed er det nå oppe i 36 remis.

Sist de møttes var i Grenke-turneringen i februar. Der vant Carlsen med svarte brikker.

I VM-matchen i Sotsji avgjorde Magnus Carlsen etter 11 partier. Nordmannen vant det andre, sjette og 11. partiet, mens Anand vant det tredje partiet.

Resultater:

Wesley So-Anish Giri 1-0.

Vladimir Kramnik-Michael Adams 1-0.

Viswanathan Anand-Magnus Carlsen 1/2-1/2.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder