KAN JUBLE IGJEN: Tor Gunnar Johnsen kunne juble etter å ha scoret seiersmålet for Odd mot Stabæk i 1999. Etter fotballkarrieren har han hatt stor suksess – på travbanen. I bakgrunnen tre gamle fotballkjenninger: Arne Sandstø, Frode Johnsen og Morten Fevang (t.v).
KAN JUBLE IGJEN: Tor Gunnar Johnsen kunne juble etter å ha scoret seiersmålet for Odd mot Stabæk i 1999. Etter fotballkarrieren har han hatt stor suksess – på travbanen. I bakgrunnen tre gamle fotballkjenninger: Arne Sandstø, Frode Johnsen og Morten Fevang (t.v). Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Tidligere RBK-spiller vant 20,7 millioner i trav

Tor Gunnar Johnsen ble alenevinner i V75

SPORT

Han er seriemester med Rosenborg og cupmester med Odd og Molde, men travgevinsten i fjor høst overgår alt Tor Gunnar Johnsen (44) opplevde på fotballbanen.

Publisert: Oppdatert: 24.06.16 20:06

3. oktober i fjor var trønderen den eneste som prikket syv rette i V75 og vant hele 20,7 millioner kroner. At det i tillegg var gulljackpot, det vil si dobbelt utbetaling på syv rette, gjorde at summen ble ekstra hyggelig for Tor Gunnar Johnsen.

Les også: Helfrekk travbong ga 20,7 millioner kroner

Banket tre fjerdevalg

I forbindelse med helgens midtsommertrav på Leangen står Johnsen frem i baneprogrammet og forteller at han har kjøpt tre hester for gevinsten: Solitario Jet (som trolig galopperte som vinner på den store Solvalla-søndagen), Ugarina Jet og den ustartede toåringen Luckpenny Classic.

Der forteller han også at han liker å spille V75 med tre såkalte bankere – der han kun markerer for en hest i løpet. Og det var det som skjedde den utrolige lørdagen for snart ni måneder siden.

Tor Gunnar Johnsen banket tre fjerdevalg. Alle vant. Og da Caprino B.R. vant den siste avdelingen var det kun eventyrbongen til Johnsen som sto igjen.

– Jeg kjenner at det lukter litt svette av meg nå, sa Johnsen, som da ønsket å være anonym, til VG.

– Jeg har hele tiden sagt at «en gang skjer det». Så dette var veldig bra. Og velfortjent. Jeg har sittet så mange timer og studert travprogram, la han til.

Les også: Da hele Norge jublet for en hest ved navn Rex Rodney

Foran lørdagens V75 på Leangen, der det nok en gang er gulljackpot og enorme penger i spill, anbefaler den travinteresserte lysluggen to bankere: Glen Ord Superb (V75-1) og Teddy Gutten Støen (V75-6).

44-åringen ser for seg at det nok en gang kan ende med stor utbetaling under det tradisjonsrike sommertravet i Trondheim. Det lange oppløpet gjør at hestene i tet ofte blir slitne og at de fleste får muligheten uavhengig av posisjon underveis.

– Liker å spille med tre bankere. Da får du dekket opp i de andre løpene slik at du kan få inn dypingene. Får du inn ett eller to sjokk, blir det gode penger uansett om man har banker på favorittene, påpeker høyrevingen som aldri klarte å etablere seg på Rosenborg under Nils Arne Eggen.

Siden gikk ferden videre til Molde, Kongsvinger og Odd. To ganger lyktes det med jackpot-lignende følelser på fotballbanen. Han vant cupfinalen med Molde i 1994 og med Odd i 2000.

Husker du denne? Hør oppringningen til mann som vant 59 millioner

Tor Gunnar Johnsen har ikke ønsket å la seg intervjue av VG om gigantpremien.

Les også: Raseri etter svensk vraking av norsk VM-vinner

Her kan du lese mer om