GAMMEL FEIRING: Det absolutte høydepunktet i Olaf Tuftes karreiere var OL-gullet i Beijing for åtte år siden. Her feirer dagens 40-åring med champagne. Til høyre tidligere ropresident Rolf Thorsen.
GAMMEL FEIRING: Det absolutte høydepunktet i Olaf Tuftes karreiere var OL-gullet i Beijing for åtte år siden. Her feirer dagens 40-åring med champagne. Til høyre tidligere ropresident Rolf Thorsen. Foto: Helge Mikalsen VG

Tufte jubilerer: – Jeg har ingen 40-årskrise

SPORT

Olaf Tufte fyller 40 år i dag. Men utsetter den store feiringen til etter OL i Rio Lørdag ror han norsk mestermøte mot suksessduoen Are Strandli og Kristoffer Brun på Årungen.

Publisert:

– Jeg har nok ingen 40-årskrise, sier Tufte til VG.

– Ikke har jeg skaffet meg Harley, sportsbil eller plastisk operasjon.

Les denne: Infostrada spår Norges dårligste OL på 40 år

Han har derimot skaffet seg en saftig utfordring. For første gang på 16 år ror Olaf Tufte dobbeltsculler. I slutten av mai skal han sammen med makkeren Kjetil Borch forsøke å kvalifisere den norske dobbeltsculleren i tungvektsklassen til OL.

– Det blir ingen stor feiring før etter OL. I dag har jeg trent en økt, skal vitne for Vegard Høidalen i en rettssak, gjøre litt våronn, før det blir litt hjemmebakt bløtekake med familien, sier Horten-bonden som satser på å ro sitt sjette OL til sommeren.

Gammelt Tufte-triks: Henter mye fra Bjørndalen

Sammen med Borch ble han nummer fire under verdenscup-åpningen i Italia.

– For dårlig. Den første gangen jeg ikke har vært på pallen internasjonalt i dobbeltsculler, oppsummerer Tufte som i 2000 og 1999 tok henholdsvis OL-sølv og VM-bronse sammen med Fredrik Bekken.

Nå er Olaf Tufte kommet inn som erstatning for Nils Jakob Hoff i dobbeltsculleren som har hatt en fallende kurve siden VM-gullet i 2013. Lørdag møter de lettvektsduoen Are Strandli og Kristoffer Brun til duell på Årungen i Akershus. Duoen tok VM-bronse i fjor.

Hasteoperert i januar: – Albuen var dobbelt så stor

– Det blir en utfordring. Lettvekterne har vært bedre enn tungvekt de siste sesongene, sier Tufte, som ikke utelukker videre satsing etter OL.

– 27 april er jeg 40 år. Men føler meg som 25. Sulten på suksess, skriver han på sin egen blogg.

Her kan du lese mer om