Sarpsborg 08 fortsetter å plage Odd

Bakke: – Klarer ikke å være så glad

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08-Odd 0-0) Odd var heldig som slapp unna baklengs mot Sarpsborg 08 i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sarpsborg 08 fortsetter nemlig å plage Odd. Forrige sesong tok sarpingene fire av seks poeng mot Odd og sendte dem samtidig ut av cupen.
I en sjanserik 1. omgang i kveld så det ut som at Sarpsborg 08 skulle ødelegge for Odd igjen.

Selv om Odd fikk den første dobbeltsjansen allerede etter fire minutter da Fredrik Nordkvelle traff stolpen og Oliver Berg bommet på returen, handlet det aller meste om Sarpsborg de første 45.

VG Live Vi fulgte Sarpsborg 08-Odd live her

Vi telte fire store målsjanser for Sarpsborg 08. Den største fikk Jonas Lindberg fra 11-metersmerket. Straffesparket som kom etter at Lars Kristian Eriksen holdt Patrick Mortensen innenfor 16-meteren, var dårlig plassert, og Odd-keeper Sondre Rossbach reddet.

– Jeg var sikker på hvor jeg skulle sette ballen, men den ble ikke godt nok plassert helt enkelt. Det er leit at vi bare får med oss ett poeng i dag. Jeg skal bidra med mål og det gjør jeg ikke. Da føles det ikke godt, sier svensken etter straffemissen.

Saken fortsetter under bildet

VILLE HA STRAFFE: Her gir Fredrik Nordkvelle beskjed til dommer Svein-Erik Edvartsen, men dommeren gikk ikke med på at Steffen Ernemann felte ham. Foto: Jostein Magnussen VG

Solide stoppere

Etter pause kom Odd noe mer med, men midt i Sarpsborg-forsvaret jobbet Jacob Glesnes og Sigurd Rosted hardt for lønna. De to unge stopperne har tatt store steg denne sesongen.

Les også: Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

I andre enden ble Sondre Rossbach satt på prøve en rekke ganger, men Odd-keeperen var dyktig og litt heldig i dag - heldig da han unngikk baklengs 20 minutter før slutt. Da var han på bærtur ute i feltet, men forsvaret rettet opp feilen.

Trener Geir Bakke har fortsatt sine ord i behold. Han mener Sarpsborg ikke har fått god nok uttelling på det de har levert denne sesongen.

– Jeg klarer ikke å være så veldig glad siden det bare ble ett poeng. Vi var best og hadde spillmessig stort overtak. Men det varmer at vi viser såpass mye kvalitet, det er noe å bygge videre på, sier Bakke til VG. Han synes det er «rart at denne kampen ender 0-0».

Ville ha straffe

På 12 kamper har Sarpsborg 08 tatt 16 poeng. De sto med like mange poeng i 2011, men da rykket de ned etter bare å ha tatt fem poeng på de siste 18 kampene. Det skjer ikke denne sesongen hvis spilleglede og innsats er som i dag.

Fredrik Nordkvelle mente han og Odd ble snytt for et straffespark fem minutter før slutt da innbytter Steffen Ernemann felte ham.

– Han takler meg ikke hardt, men har tar meg og det er straffe, sa Nordkvelle til TV 2.

BARE NESTEN: Så nær kom Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold scoring i 1. omgang mot Odd, men ballen gikk til side for Sondre Rossbach. Steffen Hagen gjør sitt for å hindre mål. Foto: Jostein Magnussen VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder