43 SPILLERE I SØKELYSET: Svensk fotball rammes av beskyldninger om kampfiksing. Foto: Reuters

Allsvenskan-klubb knyttes til kampfiksing

Av de 43 fotballspillerne som er mistenkt for kampfiksing i Sverige, kommer de fleste fra den ferske Allsvenskan-klubben AFC Eskilstuna.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ifølge Dagens Nyheter har UEFA operert med en hemmelig liste fra 2015 over 43 spillere i Allsvenskan og Superettan som mistenkes å ha medvirket til kampfiksing.

AFC United, som nå har slått seg sammen med Eskilstuna City FK og blitt AFC Eskilstuna, skal ha flest spillere på den listen. Klubben spiller den kommende sesongen i Allsvenskan.

Klubbformann Alex Ryssholm avviser anklagene.

Sjokkscener i Sverige: Slaget mot Henke Larssons sønn:

Droppet spill

– Dette er en belastning, men vi har ingen ting som tyder på at våre spillere involvert i slik juks. Vi kommer heller aldri til å finne oss i noe slikt, sier Ryssholm til avisen.

Men i fjor gjorde flere spillselskaper det umulig å satse penger i kamper hvor AFC United var involvert.

Sett denne? Mistenker kampfiksing i VM-kvalik

De andre klubbene som nevnes på listen er Syrianska (nivå 2) og Landskrona Bois (nivå 3). Landskrona var i søkelyset til SVTs «Uppdrag granskning» allerede i 2014 hvor en tidligere spiller som ble filmet med skjult kamera, fortalte hvordan han hadde vært med å fikse kamper i Sverige og Norge.

En annen tidligere Landskrona-spillere er ifølge DN dømt for kampfiksing i Norge.

Konkret dreier det seg om åtte kamper i 2015 som skal ha blitt rigget i Sverige.

Mobilforbud

Anders Hübinette i Det svenske fotballforbundet sier til Dagens Nyheter at svindel kan skje på forskjellige måter, men fastslår at man ikke må forhåndsdømme de 43 siktede.

– Å konkludere med at alle de 43 spillerne er skyldige, er å gå for langt. Vi skal være veldig forsiktige med å omtale disse spillerne som skyldige så lenge de ikke er dømt, sier han.

Ifølge TT har klubbene siden den gang vedtatt forbud mot bruk av mobiltelefoner i garderobene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder