NUMMER ÅTTE?: Rafael Nadal er den ubestridte kongen av tennis på grus. Nå kan han ta sin åttende French Open-tittel. Foto: Ap

Nadal til finale etter vanvittig tennis-drama

Spanjolen tok poeng med et slag mellom beina

(VG Nett) Rafael Nadal (27) sikret seg muligheten til å ta sin åttende tittel i French Open, da han slo ut verdensener Novak Djokovic (26) i semifinalen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter fem sett i stekende sol kunne Nadal slippe jubelen løs, etter at Djokovic' siste slag i turneringen havnet bak grunnlinja - hvilket fastsatte stillingen i siste sett til 9-7.

- Det er veldig spesielt for meg, takk til alle som kom og så på. Hver kamp her i French Open er veldig, veldig spesiell for meg - det er vanskelig å få denne følelsen noe annet sted. Etter det som skjedde i fjor er det mer spesielt enn noen gang, sa Nadal i et intervju vist på Eurosport etter kampen.

Protesterte etter nett-tabbe

Siste sett ble en thriller, og endte til slutt 8-6 i favør Nadal. Det var Djokovic som åpnet det siste settet best, da han brøt Nadals serve-game. Spanjolen brøt fort tilbake, godt hjulpet av en klønete Novak Djokovic.

På stillingen 40-40 i Djokovic' serve-game så det ut til at serberen skulle få et enkelt poeng, da han møtte ballen helt framme ved nettet. Nadal hadde nettopp hentet inn en vanskelig ball, og var uten mulighet til å ta slaget fra Djokovic.

Djokovic mistet imidlertid balansen idet han slo ballen, og han ramlet inn i nettet. Reglene sier at ballen må sprette to ganger før en spiller kan være i kontakt med nettet, og Djokovic mistet derfor poenget. Det så ikke ut til at verdenseneren, som var tydelig misfornøyd med avgjørelsen, var klar over den regelen.

Saken fortsetter under bildet!

IKKE FORNØYD: Verdensener Novak Djokovic. Foto: Ap

- Djokovic er en fighter, men jeg slåss godt jeg også - og jeg hadde litt flaks. Jeg gratulerer Novak med hans innsats. Han er en stor utøver, han kommer til å vinne denne turneringen engang, sa Nadal, som selv har vunnet French Open syv ganger fra før.

Tok poeng på kunstslag

I det femte og avgjørende settet vartet Nadal opp med et skikkelig drømmetreff. Med ansiktet bort fra nettet hadde ikke 27-åringen annet valg enn å forsøke seg på et slag mellom sine egne bein. En noe overrasket Novak Djokovic så ikke ut til forvente noen ball i retur, og klarte ikke å forhindre Nadal-poenget.

Nå venter enten David Ferrer i finalen som går på søndag.

Sjanseløs Tsonga

Hjemmehåpet Jo-Wilfried Tsonga var nærmest sjanseløs mot lynraske David Ferrer. Spanjolen vant med 6-1, 7-6 og 6-2. Det virket som tempoet var altfor høyt for den franske spilleren, og feilene florerte.

Tsonga kom aldri inn i kampen, og noen ny fransk hjemmeseier siden Yannick Noah vant for 30 år siden blir det heller ikke denne gangen.

Av VG og

Grand Slam-turnering, semifinaler:

Menn:
Rafael Nadal (3), Spania - Novak Djokovic (1), Serbia 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3-7), 9-7, David Ferrer (4), Spania - Jo-Wilfried Tsonga (6), Frankrike 6-1, 7-6 (7-2), 6-2.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder