Til topps i damenes dobbel og mixed dobbel

Ventet halve livet på ny Wimbledon-tittel

Testet positivt for kokain i 2007

SEIERSSMIL: Leander Paes og Martina Hingis med bevisene på at de vant mixed dobbel i årets Wimbledon. I finalen ble det 6-1, 6-1 mot Alexander Peya og Timea Babos. Foto:Stefan Wermuth,Reuters

Martina Hingis slo tilbake: Dobbel Wimbledon-mester 17 år etter forrige triumf

Sist gang Martina Hingis (34) vant Wimbledon var i 1998. Nå - 17 år senere - er hun tilbake på toppen.

  • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over fire år gammel

Lørdag gikk Hingis til topps i damenes dobbel, da hun sammen med indiske Samia Mirza slo Ekaterina Makarova og Elena Vesnina 2-1 i en uhyre jevn finale.

Søndag var hun - sammen med indiske Leander Paes (42) - overlegne i finalen i mixed dobbel. I finalen brukte de smått vanvittige 40 minutter på å slå andreseedede Alexander Paya (Østerrike) og Timea Babos (Ungarn) i strake sett 6-1 6-1.

Sammen med Paes utgjør Hingis et skikkelig veteran-par. 42 år gamle Paes var i sin 33. finale, og tok sin 16. Grand Slam-tittel.

Hingis kunne nok en gang slippe jubelen løs på gresset i England - 19 år etter sin første dobbel-seier i 1996. Som VG skrev i går kom den første tittelen allerede som 15-åring, og Hingis herjet i dametennisen i de påfølgende årene.

– Det føles ut som det skjedde i et annet liv, sier Hingis ifølge The Guardian.

Testet positivt for kokain - la opp

Veien tilbake til toppen har vært lang, og fryktelig tung. Etter å ha trøblet med ankelskader la hun opp som 22-åring i 2003. To år senere gjorde hun comeback, men under Wimbledon i 2007 fikk karrieren en helt ny vending. Da testet tennisstjernen positivt for kokain. Hingis nekter fortsatt for å ha tatt noe, men ble utestengt i to år.

– Jeg har aldri tatt noe, og føler meg hundre prosent uskyldig, sa Hingis på en pressekonferanse i 2007. Der lanserte hun også at hun la opp som tennisspiller for andre gang i karrieren.

Heldigvis for Hingis fikk Wimbledon-karrieren en, foreløpig, langt hyggeligere slutt, men 34-åringen måtte vente halve livet (!) før den neste tittelen kom.

– Jeg har alltid hatt troen på det. Uten den kan du ikke spille på dette nivået. Jeg har alltid følt at jeg har en av de beste volleyene og backhand-slagene i verden, så du må ha troen om du vil vinne, sier Hingis ifølge The Guardian.

TENNISDRONNING: Martina Hingis (til venstre) viser frem Wimbledon-trofeet sammen med Sania Mirza etter å ha vunnet damenes dobbel-finale mot Ekaterina Makarova og Elena Vesnina. Foto:Kirsty Wigglesworth,Ap

Tjente over fem millioner

Hun innser dog at hun har vært heldig som har kommet seg tilbake i verdenstoppen.

– Vanligvis er man fornøyd med å ta en tittel, og få spille Wimbledon i seg selv. Dette er mer enn man kan forvente, sier Hingis til The Guardian.

Ikke bare kunne Hingis juble for sin fjerde og femte Wimbledon-tittel. Lommeboken merker også Hingis' suksess på tennisbanen. I årets Wimbledon tjente hun 440 000 pund i premiepenger (omtrent 5,25 millioner etter dagens kurs).

Til tross for to avbrekk fra tennisens toppnivå har Hingis totalt spilt inn over 175 millioner kroner i karrieren.

HOPPENDE GLADE: Sania Mirza gjør et seiershopp etter at hun sammen med Martina Hingis (til venstre) har beseiret Ekaterina Makarova og Elena Vesnina 5-7, 7-6, 7-5 i damenes dobbel-finale. Foto:Leon Neal,Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder