NY DUELL - PÅ VGTV: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand i aksjon i løpet av VM-kampen i fjor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Anand: - VM-matchen gir en annen Magnus Carlsen

Viswanathan Anand (44) er overbevist om at VM-matchen i Sotsji vil få fram det beste i Magnus Carlsen (23).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den norske verdensmesteren tapte mot tyske Arkadij Naiditsch og mot kroatiske Ivan Saric i sjakk-OL og så for Fabiano Caruana i St. Louis. Men den indiske utfordreren mener at det ikke har noe å si:

- En VM-match får frem en annen spiller. Carlsen vil bli en annen spiller i Sotsji, sier Anand i et intervju med The New Indian Express.

Vishy Anand gjorde overraskende en kanonbra kandidatturnering og ble dermed Magnus Carlsens motstander i VM-kampen også i 2014, som han var det i fjor.

- Jeg er velidg fornøyd med hvordan jeg har spilt siden kandidatturneringen. Denne matchen vil bli en annerledes prøve og jeg håper å spille optmial sjakk i Sotsji.

VM-kampen starter den 8. november. Da de møttes for ett år siden, var Carlsen utfordrer, og nordmannen avgjorde etter bare ti av 12 partier. Også årets VM-match er satt opp over 12 partier. Dette er første gang de to samme motstanderne møtes i to VM-kamper på rad siden Garry Kasparov og Anatolij Karpov i 1990.

På spørsmål om han vil gjøre noen endringer i spillet for å overraske Magnus Carlsen, svarer Anand:

- Hvis det er en endring, så kan jeg ikke si den bort i et intervju. Det jeg kan si er at selvtilliten er like god som i mine fem VM-seirer.

Anand mener at kandidatturneringen er hans mest tilfredsstillende seier i 2014.

- Jeg spilte mot en gruppe av de beste og godt motiverte spillerne og var i stand til å holde ledelsen gjennom hele turneringen.

Han avviser at den store aldersforskjellen betyr noe:

- Det handler om å spille god sjakk eller... Når du spiller bra, så er alle faktorer til din fordel.

Viswanathan Anand forteller at han drar til Russland med kona Aruna, men uten sønnen Akhil.

Magnus Carlsen sa i et intervju med norske media for en uke siden at «Viswanathan Anand har vunnet to turneringer i 2014, og jeg var ikke med i noen av dem».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder