SKUFFET: Johan Olsson (t.h) var skuffet over bare å ta bronsemedalje på femmilen i VM. Foto:Kai Pfaffenbach,Reuters

Olsson: - Det var ikke gøy

FALUN / OSLO (VG) Forhåndsfavoritt Johan Olsson (34) var svært skuffet etter at han «bare» tok bronsen på femmila.

Artikkelen er over fem år gammel

- Jeg lyktes med å ta tredjeplassen, men jeg ville vinne. Det kommer til å ta en stund før jeg blir fornøyd med denne bronsen. På en måte er den en drøm som går i knas. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke er kjempefornøyd, sa Olsson til SVT etter løpet.

Olsson lå som nummer tre inn i den siste bakken før oppløpet, men ble forbigått av Petter Northug som vant foran Lukas Bauer etter en ellevill spurt. Olsson tok en knepen tredjeplass foran Maksim Vylegzjanin.

GRÅT: Petter Northug på medaljeseremonien. Foto:BJØRN S. DELEBEKK,VG

- Jeg, Vylegzjanin og Bauer hadde gjort mye på slutten, og Northug hadde en annen omdreining på slutten. Jeg merket da han kom at dette var en helt annen fart, sier Olsson.

MEDALJEOVERSIKT:Sjekk alle medaljene i VM

Den 34 år gamle svensken fra Västerås, som ble hyllet som verdens beste skiløper før dagens femmil, fikk det tungt under de vanskelige forholdene i Falun-løypene.

- Det var ikke gøy, men det er ikke så mye å gjøre med det. Det snør og er utrolig bløtt under. Når snøen legger seg på den myke snøen blir det utrolig tungt. En må bare legge seg i klyngen og hvile seg til de siste fem kilometerne, sier han.

- Gjorde alt rett

Gullet var Northugs fjerde gull i Falun da han gikk inn til seier på dagens femmil. Samtidig tok han sitt tredje VM-gull på femmil i karrieren, noe kun Sixten Jernberg har klart før ham. Northug har i tillegg ett femmilsgull fra OL i 2010.

STOLT: Pappa John Northug. Foto:VGTV,

- Dette er stort. Det er vel bare Jernberg som har gjort det før ham. Vi er veldig glade nå, sier pappa John Northug til VG.

- Hva håpet du på før mesterskapet?

- Jeg håpet på medalje før mesterskapet.

- Og så ble det fire gull...

- Ja. Det her kom veldig brått på. Jeg trodde ikke på det. Artig for Petter at han lykkes på femmila for jeg vet at det er det som henger aller, aller størst.

- Er dette gullet hans største prestasjon i dette mesterskapet?

- Ja.

Olssons lagkamerat Calle Halfvarsson havnet langt bak på resultatlisten, men var mektig imponert over Northug da VG snakket med han etter løpet.

- Han gjorde alt rett. Skal en vinne i dag skal en ikke være oppe og dra, spesielt om en heter Petter Northug som er så bra i spurten, sier Halfvarsson.

- Hvem er VM-kongen?

- Det er Petter Northug. Helt klart.

Løfshus: Ustoppelig

Langrennsjef Åge Skinstad sier Northug hentet åtte sekunder ved inngangen til sprintløypa.

- At han sulle være god nok til å hente inn det, det trodde jeg nesten ikke, sier Åge Skinstad til VG.

- Petter Northug er helt ustoppelig når han får den gullteften. Jeg begynte å føle meg sikker på at han skulle ta gullet da han satte opp farten i den siste bakken, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG etter Northugs maktdemonstrasjon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder