Tromsø snudde - legger press på Stabæk

DRAMMEN (VG Nett) (Strømsgodset-Tromsø 1-3) Tromsø nekter å la Stabæk stikke helt i fra på tabelltoppen, og legger press på serielederen før møtet med Viking i kveld.

  • Sondre Nilsen

et siste kvarteret av 1. omgang og 2. omgangen, sier TIL-trener Steinar Nilsen til TV 2.

Etter å ha tatt en sterk 3-1 seier mot Strømsgodset, skiller det kun tre poeng opp til Stabæk før serielederen besøker Stavanger og Viking.

Samtidig skaffet «Gutan» seg en luke på tre poeng til Fredrikstad på bronseplass, når fem kamper gjenstår av årets elitserie.

Strømsgodset gikk på et nytt tapp, men trener Ronny Deila frykter ikke at laget blir dratt inn i nedryksstriden på tampen av sesongen.

- Vi har god klaring til de nederste lagene, så det bekymrer meg ikke. Det som skuffer meg i dag er at vi kan lede med to og tre mål, men så kommer vi inn i en dårlig gate og så får vi en rett i trynet, sier Deila til TV 2 og tenker på Tommy Knarviks 1-2-scoring.

Koppinen-glipp ga SIF-ledelse

Etter en svært sjansefattig førsteomgang på Marienlyst-kunstgresset, var det to effektive lag som gikk til pause. Etter én sjanse til hvert lag, stod det nemlig 1-1 også på måltavla.

Det var hjemmelaget som kom best i gang.

Etter 18 minutter snappet Christer George ved 25 meter, etter en glipp av Miika Koppinen i TIL-forsvaret.

George sendte deretter ballen til David Nielsen, som kom seg forbi Sead Ramovic i TIL-målet, før han ble lagt i bakken av keeperen. Dommer Ken Henry Johnsen viste fordeltegnet og George kriget ballen inn i nettmaskene.

Utlignet rett før pause

Lenge så det ut til at de blåkledte skulle gå i garderoben med en 1-0-ledelse, men to minutter før slutt utlignet et medaljejagende Tromsø.

Morten Moldskred tok tak i ballen og ga seg ut på et langt soloraid. Etter hvert havnet ballen hos Ruben Yttergård Jensen, som la ballen ut til Tommy Knarvik, som, via et SIF-bein, sendte ballen bak en lettere utspilt Johnsen.

Høgli benket

TILs landslagsback, Tom Høgli, var plassert på benken grunnet en forkjølelse. Dermed måtte Roger Risholt bekle høyrebacken.

Der så han lite komfortabel ut. Gang på gang slet han med å temme SIFs Steffen Nystrøm, og i pausen valgte TIL-trener Steinar Nilsen heller å erstatte ham med en småsrusten Høgli.

Fem minutter etter hvilen scoret Tromsø nok en gang.

Etter innlegg fra Helge Haugen, traff ballen SIFs Alexander Aas og havnet deretter i beina på en fullstendig umarkert Kevin Larsen, som enkelt satte ballen i nota.

Koppinen rettet opp

Etter 2-1 målet begynte drammenserne å rote mye på egen banehalvdel, og sølvplasserte Tromsø tok mer og mer over.

I det 77. minutt punkterte gjestene kampen.

Koppinen, som må ta på seg mye av skylden for SIFs 1-0 mål, rettet opp feilen ved å stange inn TILs tredje mål fra seks meter.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder