Sarpsborg bygger tribune for 4 millioner i rekordfart

Sarpsborg 08 bruker fire millioner på å bygge 1200 tribuneplasser for å oppfylle Europa League-kravene. Det bygges fort.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Styreleder i Sarpsborg 08 Cato Haug er i Monaco for å følge trekningen til gruppespillet i Europa League, etter at de slo ut Maccabi Tel Aviv.

Samtidig bygges det i Sarpsborg. Det skal stå ferdig 16.september.

Disse kan RBK og Sarpsborg møte i Europa League

– Vi bygger tre tribuner på tre plasser. Hundre plasser på bortefeltet, 450 på familietribunen og resten foran hovedtribunen. Prislappen er på rundt fire millioner kroner. Kommunen og klubben betaler, fordelingen er ikke avklart, sier Haug til VG.

Forventer trøkk i Sarpsborg:

Askeladden er fra Sarpsborg!

Klubben tjener rundt 40-50 millioner kroner brutto på europaeventyret, og sitter muligens igjen med rundt halvparten netto.

- Frivilligheten er med igjen og kommer til å gjøre fantastisk jobb. De nye plassene bli kjempeplasser.

– Vi får 5,5 millioner kroner om vi vinner, 1,8 millioner for uavgjort og ingenting for tap. Vi kan jo møte Chelsea eller Arsenal, sier Haug.

Krav

UEFA stiller nemlig som krav at det skal være plass til minst 8000 tilskuere på arenaer hvor de gjeve gruppekampene i Europa skal spilles.

Alternativet ville vært å spille hjemmekampene på en annen arena.

Dette sier Geir Bakke om Europa League-trekningen:

les også

Slik vil Sarpsborg unngå Europa-felle: – Alt øker og flyr i taket

– Om vi skulle gå til gruppespillet så er det bygd 1200 plasser med en gang så vi har lov til å spille her. Går vi til gruppespillet så spiller vi matchene våre på Sarpsborg stadion, sa sportssjef Thomas Berntsen til VG for avansementet.

I gledesrus etter torsdagens sterke seier sa Berntsen at han mente kapasiteten måtte økes til 15.000 tilskuere. Se seansen her:

I ettertid forsikrer imidlertid sportssjefen at klubben, som har et snitt på 5300 tilskuere, ikke har planer om å bygge større enn gruppespillskravet fra UEFA.

Allerede før hjemmekampen mot Maccabi Tel Aviv ble det bygget på Sarpsborg stadion. Klubben og frivillige satte opp 500 nye plasser for bortesupporterne – på den seksjonen satt det imidlertid bare 20–30 personer.

– Det er litt synd for oss, men sånn er jo reglene og det forholder vi oss til. Men hadde plassene vært disponible for sarpsborgpublikumet så hadde det vært smekkfullt der også, sier Berntsen etter publikumsrekorden med 6363 tilskuere på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg-profilene venter en heksegryte i returoppgjøret i Tel Aviv:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder