60 METER FREDAG: Ezinne Okparaebo (29) er tilbake på friidrettsbanen etter en pause. Fredag vant hun sitt innledende heat på 7,22 sekunder (pers 7,10/årsbeste 7,17). Foto: Sandblad, Mattis

Innendørs-VM snør inne: Tok friidretts-bronse etter syv timer i taxi

Laura Muir (24) måtte på grunn av kulden og snøfallet i Storbritannia betale over 16.000 kroner for en taxitur på syv timer for å rekke sin start i friidretts-VM innendørs i Birmingham.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var min eneste mulighet til å komme frem i tide, sa hun ifølge Aftonbladet etter å ha vunnet bronsemedaljen på 3000 meter.

Uvant kulde og nedbør i form av snø preger store deler av Europa. Storbritannia har ikke sluppet unna det såkalte ekstremværet. Birmingham arrangerer inne-VM i friidrett denne helgen. Ifølge yr.no er det ventet relativt store mengder snø her i dag, og minus tre grader.

Dette har medført at mange deltagere har problemer med å rekke starten for sine øvelser. Norges deltagere kom seg imidlertid tidlig av gårde. Ezinne Okparaebo var på plass lenge før innledende heat på 60 meter fredag morgen, som hun vant på 7,22 sekunder (semifinale 19.50/eventuell finale 22.38).

les også

Okparaebo tar friidrett-pause

Det samme gjelder for Vladimir Vukicevic (heat kl. 19.30 lørdag) og Isabelle Pedersen (heat fredag kl. 19.13) på korthekken. Begge skal i aksjon på 60 meter hekk fredag ettermiddag og lørdag. Hedda Hynne skulle ha stilt til start på 800 meter, men meldte forfall for to dager siden på grunn av en liten skade og mangelfullt treningsgrunnlag.

Birmingham er ikke av de verst rammede stedene når det gjelder uværet, omtalt som «The Beast from the East». Men forsinkelsene til byens flyplass er store på grunn av stengte flyplasser andre steder i Europa. Glasgow i Skottland er blant dem, og det var derfra Laura Muir måtte ta seg for å komme til VM-byen.

– Det fullstendig kaos og på visse strekninger frøs vindusviskerne fast. Man så ikke engang frem til motorpanseret, forteller Laura Muir.

les også

Hekke-Vukicevic skuffet etter landslagsvraking

Turen på 46 mil i taxi kostet henne 1500 pund. Det vil si 16.500 kroner etter dagens valutakurs. Den tok syv timer. 3000-meteren løp hun på sesongbeste 8.45,78. Etiopias Genzebe Dibaba vant på 8.45,05 foran Nederlands Sifan Hassan (sesongbeste 8.45,68).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder