Stor dramatikk i sjakk-starten: Carlsen klaget på manglende klokke

LONDON (VG) Skuespilleren Woody Harrelson tok feil første trekk for Fabiano Caruana (26) i starten på det første partiet i sjakk-VM. Magnus Carlsen (27) klaget til hoveddommeren om at det manglet en nedtellingsklokke.

Dermed ble det en uventet og dramatisk start på VM-matchen mellom verdens to beste ratede sjakkspillere.

Overraskende nok var Magnus Carlsen først på plass inne i spilleavlukket. Som oftest lar nordmannen motstanderne vente. Han tittet opp i taket og rundt seg – etter en klokke som viste hvor lenge det var igjen til partiet skulle starte.

Han reiste seg så og gikk til hoveddommeren og spurte hvor denne klokken var.

– Vi var jo enige om det, sa Carlsen, men gikk likevel rolig til stolen og satte seg igjen.

– Ja, det stemmer at Magnus klaget på klokken. Det var en avtale at det skulle være en slik klokke, sier manager Espen Agdestein til VG.

Sjefen for World Chess, Ilja Merenzon, sier at han ikke har tid til å svare på VGs spørsmål akkurat nå.

Det første trekket skulle gjennomføres av skuespilleren Woody Harrelson. Han flyttet d4 som første trekk – og veltet i tillegg Caruanas konge. Senere gjorde Caruana oppmerksom på at det var e4 som var hans trekk. Harrelson måtte altså til på nytt.

Verdensmesteren svarte med bonde c5 og i VG-studio, der Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer var enige om at Carlsen var på hugget fra første stund.

les også

– Carlsen vinner, fordi han er et geni. Det er ikke Caruana.

Carlsen hadde før fredagens parti ratingen 2835 og Caruana 2832 – som verdens to desidert beste sjakkspillere. Det betyr at Caruana går forbi Carlsen på ratingen om han skulle vinne med hvite brikker fredag.

Ekspertene er uenige om hvem som er favoritt, og mener at det kan bli den jevneste og mest spennende VM-matchen på svært lenge.

Magnus Carlsen gikk til fots til spillelokalet fra sitt luksushotell. Han kom sammen med faren Henrik Carlsen og treneren Peter Heine Nielsen – som han alltid gjør til de aller største konkurransene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder