Ronaldo og Real Madrid senket milliardbutikken PSG: – Maktdemonstrasjon

SPORT

– Han blir aldri trøtt av å levere. Han gjør det igjen og igjen. Det er Ronaldo, beskriver Zinedine Zidane til Viasat i Paris.

For selvsagt var det Ronaldo som dundret spikeren i PSG-kisten etter den litt heldige 3–1-seieren på hjemmebane 14. februar. Hans 0–1-scoring slukket alt håp for PSG.

Scoringskongen knuste hjemmelagets venstreback Yuri Berchiche i lufta og scoret sitt 12. mål i Champions League denne sesongen. Like mange som han ble toppscorer med i fjorårets turnering (rekorden hans er 17 mål i 2013/14-sesongen). Ronaldo har scoret 22 mål på sine 14 siste Champions League-kamper.

– Stjernen over alle stjerner, mener Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Portugiseren har fått mye kritikk for de hjemlige liga-prestasjonene i denne sesongen, men ute i Europa har han scoret i hver eneste kamp. Målet som senket milliardbutikken på Parc des Princes er hans nummer 102 i turneringen.

(PSG-Real Madrid 1–2, sammenlagt 2–5) Paris Saint-Germain punget ut 3,7 milliarder for å vinne Champions League. Men kom sørgelig til kort mot Cristiano Ronaldo.

Publisert: Oppdatert: 06.03.18 23:36

Dani Alves gjorde en stygg feil da han mistet ballen til Marco Asensio i forkant. På innlegget til Lucas Vazquez viste scoringskongen hvorfor han har vunnet Champions League fire ganger og FIFAs gullball fem.

PSG kjøpte Neymar for 2,2 milliarder kroner og Kylian Mbappe for 1,5 milliarder sist sommer. Pengebruken sjokkerte. Champions League var argumentet.

Men Paris-klubben står på stedet hvil. I fjor utslått i åttedendelsfinalen i det episke dramaet mot Barcelona. Nå ble det en ny, tidlig exit. Mot Real Madrids gjennom-rutinerte vinnermaskin.

– Dette var flaut å se på, sier Vålerenga-trener Ronny Deila i Viasats studio. Vålerenga-treneren mener at trener Unai Emery «får sparken på papiret av spillerne».

En skadd Neymar manglet og Mbappe kom kun til en eneste målsjanse. Det hjalp ikke at Edinson Cavani utlignet 20 minutter før slutt etter flipperspill inne Real-feltet.

Real Madrid beholdt kontrollen på både kampen og kvartfinaleplassen.

– Vi er glade for seieren, men har ikke vunnet noe, minner Real-kaptein Sergio Ramos om - ifølge Marca. Han gir trener Zinedine Zidane for en nesten perfekt taktisk bortekamp.

– Du må gratulere spillerne, svarer franskmannen.

PSGs midtbanemotor Marco Verratti mistet grepet da han i minuttene før scoringen ble utvist. To korrekte gule kort fra dommer Felix Brych ble til rødt for italieneren.

10 minutter før slutt gjorde PSG feil igjen. Real Madrid-spillerne sto i kø. Midtbaneankeret Casemiro fikk æren av å bli matchvinner. Klasseforskjellen var klar. I tillegg til scoringene hadde Real Madrid to i stolpene de siste 45 minuttene (Ronaldo og Vazquez).

Real Madrid kontrollerte før pause matchen som om den skulle vært spilt i Zidanes bukselomme. Det spilte ingen rolle at skadeplagede størrelser som Toni Kroos og Luca Modric satt på benken. Casemiro og Mateo Kovacic lukket rommene foran backfireren hvor Sergio Ramos og Raphael Varane hadde full kontroll i midtforsvaret.

Adrien Rabiot trillet, trillet og trillet ball med Marco Verratti og Thiago Motta. Spissen Edinson Cavani hadde faktisk ikke mer en ni touch på ballen i løpet av 1. omgang - minst av samtlige på banen.

Det var faktisk Real Madrid som fikk de første og største sjansene.

VG Live: Kampen minutt for minutt

Bare en reaksjonsredning fra Alphonse Areola hindret Sergio Ramos å gjøre mål på et presist innlegg fra Marco Ansensio. PSG-keeperen var igjen god da Karim Benzema viste sine ofte kritiserte ineffektivitet.

Real Madrid-spissen stormet gjennom på venstresiden, men klarte ikke å få noe mer ut av det en et svakt skudd i Areolas venstre fot.

PSG våknet - i hvert fall litt - frem mot pause. Både Angel Di Maria og Kylian Mbappe fikk sjansen fra skrått hold, men ingen av avslutningene skapte store problemer for Keylor Navas i buret til Real Madrid.

Så satte Real Madrid og Ronaldo i gang seiersmaskinen. Tre måls forskjell over to kamper.

Det kalles overkjøring.

Her kan du lese mer om