OMSTRIDT: Tennisstjernen Sania Mirza (19) vekker oppsikt i hjemlandet India med sin vestlige væremåte. Her fra AIG Japan Open Tennis i Tokyo i oktober. Foto: Reuters

Tennisstjerne skaper storm

Snakket om sex før ekteskapet

(VG Nett) Den muslimske tennisjenta Sania Mirza (19) skapte storm da hun gikk ut med en oppfordring om sikker sex tidligere denne uken.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Nå går hun ut og forsvarer seg selv, og forsikrer sinte imamer i hjemlandet India om at hun slett ikke rettferdiggjør førekteskapelig sex.

- Jeg vil gjerne gjøre det klart at jeg ikke kan finne på å forsvare førekteskapelig sex, siden det er en veldig stor synd i Islam og en jeg ikke tror man vil bli tilgitt av Allah for, sa hun i en kunngjøring fredag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mirza er tidenes mest suksessrike kvinnelige indiske tennisspiller. Indiske medier kaller tilstanden i hjemlandet for «Sania mania».

Men med suksessen kommer mye oppmerksomhet og ikke alle liker måten den unge tennisspilleren kler og ter seg på. Hun har tidligere fått kritikk for å vise magen og for sine korte skjørt.

Men det var tidligere denne uken da hun snakket om sex på en lederkonferanse i New Delhi at omgivelsene virkelig reagerte.

«..så det er to poenger her, sikker sex og sex før ekteskapet. Du vil ikke at jeg skal fortelle deg at du skal ha sikker sex, om det er før eller under ekteskapet. Alle må vite hva de selv gjør», sa tennisyndlingen som i august ble den første indiske kvinnen som nådde fjerde runde i US Open.

Utsagnet hisset opp muslimske ledere.

- Hvis hun sa de tingene så har hun ikke noe med Islam å gjøre, sa Haseeb Hasan Siddiqui fra Sunni Ulema, et styre med muslimske ledere.

Brant plakater

Noen steder gikk folk ut i gatene for å protestere mot tennisstjernen. Demonstranter skal ha brent plakater av Mirza i sinne over uttalelsene.

Den ekstremistiske gruppa Jamaat-e-Ulema-e-Hind har tidligere truet med å «hindre» Indias tennissensasjon i å delta i WTA-turneringen i Calcutta.

- Klærne hun har på seg, fornærmer islam. Hun vil bli hindret i å spille dersom hun ikke retter seg etter dette, sier gruppens leder, Siddiqullah Chowdhry.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder