VIKING-RETUR? Bjarne Berntsen (til venstre) trente sist VIking i 2004, rett før Roy Hodgson ble ansatt. Nå er Berntsen aktuell for en ny periode i klubben. Her med fotballpresident Terje Svendsen før kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamp borte mot Nederland i høst. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Aviser: Berntsen bekrefter Viking-samtaler

Bjarne Berntsen (60) har vært i samtaler med Viking, og forteller til Stavanger Aftenblad at han er interessert i en jobb i klubben.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg har hatt noen samtaler med Viking om trenerjobben og har signalisert at jeg kan tenke meg å gjøre en jobb for for klubben dersom de føler jeg er rett person, sier Berntsen til Stavanger Aftenblad.

Vikings kontakt med Berntsen ble først omtalt av Rogalands Avis.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Etter at Viking og Aalesund rykket ned fra Eliteserien, er begge klubbene på jakt etter treneren som skal lede dem i 1. divisjon neste sesong. Tidligere er Sandefjord-trener Lars Bohinen blitt koblet til Viking-jobben.

– Jeg har ikke hørt noe konkret fra Viking, men det er hyggelig å være aktuell. Det er det eneste som er å si, sa Bohinen til VG onsdag.

Burchnall avslører intern Viking-feide: – Folk passer sin egen rygg

Lang Viking-historie

I tillegg er Bjarne Berntsen på det Stavanger Aftenblad omtaler som en kort liste over potensielle trenere for Viking.

– Jeg er veldig glad i Viking. Dersom de synes jeg er den rette i en funksjon, har jeg sagt at jeg er interessert. Helt uavhengig av dette har jeg lyst på en ny og fast tilværelse lokalt senest fra sommeren av, sier 60-åringen til avisen.

Les også: Bohinen i krass krangel med Liverød

Berntsen har en lang Viking-karrière bak seg. Først som trener, så som trener og til slutt som direktør. Han har trent både Viking og Bryne i Eliteserien og ledet det norske kvinnelandslaget fra 2005 til 2009.

Han er nå styreleder i Norsk Toppfotball (NTF) og visepresident i Norges Fotballforbund (NFF), men han er ferdig i sistnevnte stilling etter fotballtinget kommende mars.

Fersk rapport: Denne klubben er verst på talentarbeid

Ingen tilbud før generalforsamling

Berntsen bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har hatt flere samtaler med Viking om den ledige trenerjobben, men sier at han ikke har fått noe konkret tilbud.

Torsdag formiddag er det ekstraordinær generalforsamling i Viking. Ifølge avisen vil klubben tilby jobben til en trener kort tid etter møtet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder