Larsen ligger godt an

Leif Ove Dolonen Larsen, første norske posisjonsspiller i amerikansk fotball som har fått NFL-kontrakt, ligger godt an til å komme med på sesongens lag for Buffalo Bills i NFL.

  • NTB

Artikkelen er over 19 år gammel

Nordmannen ligger i løypa som nose-tackle og høyre end. Begge plassene er i midten av forsvaret, der det vil gå veldig tøft for seg når sesongen starter for alvor 3. september. Larsen vil få god bruk for bjørnekreftene.

Nose-tackle er spilleren som stiller opp hjelm mot hjelm med motstanderens senter - mannen som legger ballen i quarterbackens hender. To «ends» stiller opp på hver sin side, og trioens hovedoppgave er å tette igjen for løp fra angrepslagets løperbacker.

Larsen ble tatt i sjette runde i sommerens draft. Bills hadde i forrige sesong ligaens beste forsvar, men mistet flere av stjernespillerne og må bygge et nytt forsvar. To av lagets tre første valg i draftet, Erik Flowers og Corey Moore, overbeviste stort i den første treningskampen mot Cincinnati i helgen. De er 2. rangert som henholdsvis høyre end (Flowers) og høyre eller venstre ytre linebacker (Moore).

Som nose-tackle rangeres Larsen bak Ted Washington og Pat Williams, som høyre end bak Marcellus Wiley og Flowers. Men på grunn av skader og behov for hvile vil han med den rangeringen trolig få en god del spilletid - om han fullfører treningsleiren og de tre gjenstående treningskampene i god stil.

Wiley er for øvrig nylig operert for en ryggskade og blir tidligst klar igjen til sesongstart mot Tennessee Titans.

I øyeblikket er det 79 spillere som kjemper om oppmerksomhet på leiren utenfor Rochester. 22. august skal antall spillere kuttes til 65, mens troppen 27. august må barberes til de 53 spillere den kan omfatte i sesongen.

Larsen ligger godt an til å komme med. Klubben har på sin internettside tatt ham med på uttaleguiden sin over spillere med vanskelige navn. Det presiseres at Leif uttales LIFE.

Det kan umulig være et dårlig tegn.

Flere artikler

  1. OL-håp brakk ankelen

  2. Holyfield vant boksefarse

  3. Kontraster for Molde-kameratene

  4. Dahle dropper OL

  5. Reklame-gøy på Norway Cup

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder