RUTINERT: Andreas Lødrup (t.v.) står i spissen for den norske EM-troppen i kickboksing. Trener Daimi Akin mener Norge kan ta åtte gullmedaljer i Bucuresti. Foto: Jan Petter Lynau, VG
RUTINERT: Andreas Lødrup (t.v.) står i spissen for den norske EM-troppen i kickboksing. Trener Daimi Akin mener Norge kan ta åtte gullmedaljer i Bucuresti. Foto: Jan Petter Lynau, VG

Gullsugen Lødrup kan legge opp etter EM

Landslagstreneren spår syv-åtte norske gull i Romania

SPORT

(VG Nett) Kickbokseren Andreas Lødrup (27) er snart ferdig med legestudiene, og dermed kan EM i Bucuresti bli den norske stjernens siste mesterskap.

Publisert: Oppdatert: 27.11.12 23:54

- Jeg har ikke tatt noen avgjørelser, men det er et par viktige valg som står foran meg siden jeg er ferdig utdannet lege til våren, sier Lødrup til VG Nett.

- Nå har jeg bare fokusert på EM i lang tid og skjøvet det foran meg, men det kan bli vanskelig å fortsette på toppnivå, legger 27-åringen fra Fredrikstad til.

Han har vært en av de aller største profilene på det norske kickbokserlandslaget siden mesterskapsdebuten i 2004.

- Han har vært den kanskje beste mannlige kickbokseren i Norge gjennom tidene. Han er en veldig god ambassadør både i og utenfor ringen, skryter landslagstrener Daimi Akin til VG Nett

VGTV: Se Lødrup lade opp til EM med karateutøver Steffen Larsen

Lødrup tok EM-gull i Bulgaria i 2008, og VM-gull i Italia året etter. Da han skulle forsvare EM-gullet i 2010 ble det finaletap, og i fjor sørget en brist i foten for at han gikk glipp av VM.

Derfor er det en revansjesugen Lødrup som står i spissen for de norske kickbokserne. EM starter i den rumenske hovedstaden i morgen.

- Finaletapet i EM for to år siden var surt, og da jeg gikk glipp av VM i fjor så var det selvfølgelig frustrerende. Det har likevel gitt meg enorm motivasjon foran EM, forklarer Lødrup.

Skaden i hindret også at Lødrup fikk deltatt i TV-serien «Norges beste fighter» der norske kampsportprofiler kjempet mot hverandre i MMA (Mixed Martial Arts).

Spår mange gull

Det norske landslaget er på plass i Romania med en tropp landslagstreneren spår at kommer til å sette gullrekord.

- Det er allerede en veldig merittert tropp. Vi har en veldig realistisk målsetting om å ta syv-åtte gullmedaljer i tillegg til sølv- og bronsemedaljer, sier Akin.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Han har trent landslaget siden 2001, og Norge har i den perioden sanket 38 medaljer i EM- og VM-sammenheng. De siste årene har det dukket opp en rekke store profiler.

Sammen med Lødrup er Tonje Sørlie og Thea Therese Næss de største profilene. Fam Camilla Elgan ble verdensmester i fjor, men har valgt å satse på boksing i et håp om å nå OL i Rio om fire år.

- Det er jo litt trist, for vi hadde håpet at Fam ville satset på et par mesterskap til. Men jeg skjønner at hun ville ha nye utfordringer, og det at hun gjør det såpass bra i boksing sier litt om hvor gode kickbokserne våre er, sier Akin.

- Hva mener du er grunnen til at dere har gjort det såpass bra i mesterskapene de siste årene?

- Vi har jobbet veldig tett og systematisk med landslagsutøverne i mange år nå. I tillegg har vi hatt tett samarbeid med Olympiatoppen og hyppige treningssamlinger med store nasjoner som Polen, Russland, Ukraina og Tyrkia. Det har gitt oss verdifull erfaring.

Trekningen er senere i kveld, og de første EM-kampene går av stabelen i morgen.

Troppen til EM i Bucuresti, Romania 25. november - 2. desember:

Semikontakt:
50 kg: Monica Engeset (Bergen)
55 kg: Eirin Dale (Bergen)
60 kg: Ida Abrahamsen (Fighter)
65 kg: Ina Grindheim (Fighter)
70 kg: Szofia Minda (Fighter)
84 kg: Erik Brødreskift (Drammen)
Veteranklasse: Tom Erik Stensland (Fighter).

56 kg: Tonje Sørlie (Molde)
60 kg: Thea Therese Næss (Fighter)
65 kg: Cathrine Fonnes (Champions)
63,5 kg: Milton B. Galarreta (Bergen)
71 kg: Hallgeir Lien (Fighter)
75 kg: Andreas Lødrup (Fighter)
81 kg: Christer Kvammen (Bergen).

Her kan du lese mer om