VANT: Rafael Nadal slo argentinske Juan Martin Del Potro i Davis Cup-finalen. Foto: Javier Soriano, Afp

Nadal hentet hjem Davis Cup-tittelen for Spania

Juan Martin del Potro sjokkåpnet ved å rundspille Rafael Nadal i første sett, men spanjolen slo tilbake og sikret landets femte Davis Cup-tittel i tennis med 1-6, 6-4, 6-1, 7-6 søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Seieren betyr at Spania tok en uinntakelig 3-1-ledelse over Argentina i best av fem kamper i finalen i den prestisjetunge turneringen. Argentinerne fikk et lite håp etter å ha redusert til 1-2 med lørdagens doubleseier, men Nadal var til slutt sterkest i duellen med del Potro.

- Vi ga alt. Det var en emosjonell seier på slutten av et tøft år. Jeg er veldig takknemlig for støtten fra det spanske folk. Det var den beste atmosfæren jeg har opplevd i hele mitt liv, sa Nadal i seiersintervjuet med spansk TV.

Del Potro var revansjesugen etter tapet for David Ferrer fredag og begeistret de tilreisende supporterne fra Argentina med en pen rekke kraftfulle baller som sikret 6-1-seier i det første settet.

Men verdenstoer Nadal, som er ubeseiret i 16 strake Davis Cup-kamper på grus, fant etter hvert formen. Han begynte på sedvanlig vis å strø rundt seg med vinnende baller. I tie breaket i det avgjørende fjerdesettet var spanjolen suveren, vant 7-0 og ble belønnet med Spanias tredje Davis Cup-tittel på fire år. (©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder