SATSER: Peter Mueller (t.v.) tror mer penger og flere lagkamerater til å trene med skal løfte Håvard Bøkkos resultater. Foto: SkyHighPicture.nl

Mueller om Bøkko: - Satser alt på allround-VM

Håvard Bøkko (25) skal få to nye sparringpartnere og mer penger til å trene hardere før allround-VM på hjemmebane neste år.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Budsjettet har ikke vært så stort som vi hadde ønsket denne sesongen og vi har hatt noen voksesmerter. Men med mer penger og nye løpere skal vi vokse ytterligere, sier Peter Mueller (57).

For kort tid siden meldte forskjellige medier at han ikke lenger ville uttale seg til norsk presse. Det avfeier han med sin karakteristiske latter og et par spøkefulle kommentarer, før han røper sine planer for Håvard Bøkko (25) fram mot allround-VM på Hamar neste år og Sotsji-OL 2014.

- Klasse for seg

Foran distanse-VM i Heerenveen om én uke svarer amerikaneren også på VGs spørsmål om hans første sesong som trener for Bøkkos privatlag CBA, eid av IT-gründer Rolf Hauge.

For en uke siden vant Håvard Bøkko sesongens eneste 1500 meter i verdenscupen i Berlin og samtidig distansen sammenlagt da han i sitt par slo verdensrekordholder Shani Davis (29). I sesongavslutningen i Thialf skal han torsdag forsvare VM-gullet på distansen fra Inzell i fjor.

- På 1500 meter har han vært i en klasse for seg denne sesongen, og jeg tror han kan vinne 5000 meteren i Heerenveen (fredag). Mentalt har han gjort store fremskritt de fem-seks siste ukene, hevder Peter Mueller.

Han innrømmer i likhet med Rolf Hauge at 2011/12-sesongen, innledet med at Hege og Håvard Bøkko brøt med skøyteforbundets landslag og gikk over til CBA, ikke har vært uten problemer. Heller ikke sportslig, med 3. og 4. plass i allround-EM og VM for Håvard Bøkko. - Vi hadde en lang vei å gå, men vet at vi kan bygge mer volum og terpe mer på detaljer, sier Peter Mueller.

«Førsteprioritet»

Rolf Hauge understreker at allroundmesterskapene nå vil ha «førsteprioritet» for lagets stjerne Håvard Bøkko og er villig til å åpne lommeboken ytterligere for å innfri målet. Han sier at han vil øke budsjettet med 30 prosent, og «kanskje mer». Pengene skal brukes til å hente to nye allroundløpere, norske eller utenlandske, som skal presse ham til å holde høyere intensitet på trening, etter «Kramer-modellen».

- Vi vil bestemme oss for hvem i løpet av de to til fire neste ukene. Det er mange som vil komme til oss. Men de må være villig til å jobbe hardt, og så må de passe inn i laget. Før vi foretar det endelige valget, vil vi diskutere det med Håvard, sier Peter Mueller.

Mer istrening

Han forteller også at Bøkko & co. vil trene mer på isen i Inzell fra august til oktober, men også i Vikingskipet i perioden før allround-VM 15.-17. februar. På spørsmål om han etter den innledende kritikken føler at privatlagmodellen har vunnet større aksept i Norge, svarer han at «folk flest» alltid har ønsket ham lykke til og at «det er på tide at forbundet støtter Håvard på rett måte».

- Nye ting er alltid vanskelig å akseptere. Men jeg tror dette er fremtiden, og Håvard er den eneste som vinner hver eneste uke, sier Peter Mueller.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder