NEDTUR: Magnus Carlsen, her under VM i hurtigsjakk i Qatar i desember. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Carlsen med rask remis: – Jeg synes han bør være skuffet

(Dmitrij Andrejkin – Magnus Carlsen 0,5-0,5) Den norske verdensmesteren (26) spilte remis mot russiske Dmitrij Andreikin. Partiet varte i kun 26 trekk.

Artikkelen er over tre år gammel

Magnus Carlsen spilte med svarte brikker og gikk inn i en trekkgjentakelse med Andrejkin, som førte til poengdeling.

– Han kommer til å være misfornøyd med hvordan dette utviklet seg, skriver VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

VG Direkte: Hammer fulgte partiet trekk for trekk

Carlsen kom godt ut av åpningen og hadde initiativet på vei inn i midtspillet. Men den norske verdensmesteren mistet tråden, ifølge Hammer, og så seg nødt til å ta remis mot den russiske stormesteren.

– Jeg synes han bør være skuffet. Jeg mener at stillingen han hadde så lovende ut, sier Hammer.

Carlsen står dermed med 2 poeng etter tre runder i den tradisjonsrike Wijk Aan Zee-turneringen i Nederland. I det første partiet spilte han remis mot amerikanske Wesley So og i det andre ble det seier mot polakken Radosław Wojtaszek.

Les også: Magnus Carlsen passerer 80 mill. kroner

Tirsdag møter Carlsen det kinesiske vidunderbarnet Wei Yi. 17-åringen har imponert stort de siste årene og er på vei til å etablere seg i verdenseliten. Mandag vant Yi mot Carlsens gode venn, Jan Nepomnjatsjiij, med hvite brikker.

– Det blir morsomt å se Magnus med hvit mot ham. De har spilte remis tidligere, men da var Magnus svart. Med hvit har han litt mer press på seg; at han skal klare å slå ned denne jyplingen, mener Hammer.

VGs sjakkskole del 3: Slik går du i angrep.

Kineseren har i sjakkverdenen blitt ansett som en fremtidig verdensener, og en som kan vippe Magnus Carlsen av tronen i fremtiden.

– Men han begynner å bli litt gammel nå, minner Hammer om.

– Han er definitivt lovende og alt sånn, men han er blitt sammenlignet med Magnus. Og generelt er det veldig utakknemlig, fordi Magnus er i en helt annen klasse. Wei Yi må ta det neste steget. Han har ikke levert helt opp til forventningene det siste året, fortsetter Hammer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder