Fra Davis Cup-opprykk til junior-EM: - Målet er gull

TALENT: Casper Ruud (16), her fra NM tidligere i år, sto sammen med Viktor Durasovic (18) i spissen for Norges Davis Cup-opprykk. Også på laget: Joachim Bjerke og Øystein Steiro. Foto:ESPEN HILDRUP,NORGES TENNISFORBUND

Ruud (16) ledet Norge til opprykk på første forsøk: - Ikke forventet

Med debutant Casper Ruud (16) og Viktor Durasovic (18) rykket Norge opp fra europeisk gruppe 3 i Davis Cup. - Vi har et mål om å komme til World Group en dag, sier Ruud.

Artikkelen er over fire år gammel

Der, i den øverste divisjonen i Davis Cup, har Norge aldri vært før. Nærmest var de norske tennisspillerne i 1995, da det sa stopp i play off-kampen for å komme dit.

Det mangler altså ikke på ambisjoner fra de unge, norske tennisgutta.

I dag gjorde laget, bestående av Casper Ruud (16), Viktor Durasovic (18), Joachim Bjerke (20) og Øystein Steiro (23), bot på fjorårets nedrykk i play off-kampen mot Kypros.

Mot Khristos Hadjugeorgiou og Petros Khrysokhos vant Ruud og Durasovic hver sin single, henholdsvis 6-1, 6-2 og 6-2, 6-3, og sikret opprykk til europeisk gruppe 2.

Ekspert: - Den mest spennende og beste årgangen på mange år

– Nå blir målet først å holde oss i gruppe 2, å ikke rykke ned slik som i fjor, sier Casper Ruud til VG.

– Vi har også et mål om å komme til World Group en dag. Men det er klart: Det vil ta lang tid og mange baller må spilles først. Det er ikke gjort av seg selv, sier talentet.

OPPRYKK: Her er Casper Ruud i aksjon under Davis Cup. Foto:PRIVAT,

Ruud i Wimbledon-semi: Måtte gi tapt etter 22 game i avgjørende sett

I dag sikret gutta seg opprykk til europeisk gruppe 2, men før spill i World Group må de norske håpene rykke opp fra både gruppe 2 og gruppe 1, samt vinne en play off-kamp.

– Opprykk i debuten! Hvordan føles det?

– Det var utrolig kult! En god debut, for å si det slik, sier Ruud.

– Forventet?

– Nei, det var det ikke. Vi har jo hatt håp, men på papiret var vi ikke klare favoritter. Vi har et veldig ungt lag, men vi har vist at ungt blod kan bite godt fra seg. Og det var veldig morsomt å spille for landet mitt, å gi alt for Norge, svarer Ruud, og fortsetter:

– Samtidig var det noe helt annerledes enn å spille alene. Vi var et team og rundt oss var det mange som heiet. Det var en litt annerledes setting enn jeg er vant til, men kanskje en litt morsommere en.

Han kan imidlertid ikke hvile på laurbærene. 16-åringen forlater San Marino til fordel for Sveits i morgen. Der skal han spille EM for juniorer.

– Jeg er tredjeseedet og har som mål å vinne. Det hadde vært utrolig kult å kunne ta hjem gullet til Norge, erkjenner Ruud.

– Men det kommer også til å bli tøft. Det er mange gode spillere, og også en del gode spanjoler som ikke er ranket høyt oppe, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder