SJANSELØS: Danmarks tidligere verdensener, Caroline Wozniacki (26), ble nærmest feid med banen på centre courten i andre runde i OL-turneringen mandag morgen Rio-tid. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Brutal nedtur for Danmarks tennisyndling

RIO (VG) (Caroline Wozniacki-Petra Kvitova 2-6, 4-6) Etter å ha blitt rundspilt og slått ut i andre runde i sitt tredje OL, klarer ikke Danmarks tennisyndling, Caroline Wozniacki (26), å skjule at nedturen siden hun var nummer én i verden har vært brutal.

På spørsmål fra VG om hva som skal til for at hun skal klare å komme tilbake der hun var - «som nummer én» i 67 uker for fem-seks år siden - svarer Wozniacki uengasjert og med en frase.

– Jeg må være skadefri, og det er hovedsaken. Jeg må jobbe hardt og fortsette å spille, sier Danmarks flaggbærer under åpningsseremonien på Maracana stadion fredag.

Wozniacki, datter av polske immigranter til Danmark, svarer på engelsk etter at VG har spurt om det er OK å stille henne spørsmål på norsk.

Skader og skader

Det fåtallet av danske journalister som rekker frem til pressesonen utenfor centre courten før Caroline Wozniacki forlater den, rekker å spørre henne om hun kommer til å delta i OL i Tokyo 2020 om fire år.

Det vil si hennes fjerde siden debuten som 18-åring i Beijing, der hun røk ut i tredje runde for OL-gullvinnrer Jelena Dementieva (34) fra Russland. I London for fire år siden ble hun slått ut i kvartfinalen.

– Det er vanskelig å si, svarer hun kort på Tokyo-spørsmålet.

BETENKT: Danmarks Caroline Wozniacki under 2. rundekampen mot Tsjekkias Petra Kvitova. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Naturlig nok.

Det siste halvannet året har hun ifølge danske Ekstrabladet vært plaget av skader, først i en ankel og, rett før OL, i armen.

Hun har nesten ikke spilt tennis og er helt nede på 53. plass på WTA-rankingen som ble offentliggjort mandag.

Hun har gjort seg mye mer bemerket utenfor banen - som kjendis - enn på den. Blant annet da hun var i et forhold med den irske tidligere verdenseneren i golf, Rory McIlroy (27), fra 2011 til 2014.

Paret hadde planer om å giftemål da McIlroy gjorde det slutt for to år siden.

Bakgrunn: Fikk kalde føtter og avlyste bryllupet

Twitter-flørt?

Caroline Wozniacki bor i Monte Carlo og har spilt inn rundt 170 millioner kroner. I tillegg har hun inngått svært lukrative sponsorkontrakter. I 2011 hevdet økonomimagasinet Forbes at Wozniacki var verdens nest best betalte kvinnelige idrettsutøver.

Det var imidlertid til liten hjelp i oppgjøret mot dobbelt Wimbledon-vinner Petra Kvitova (26), ranket som nummer 14 i verden.

– Jeg kom ikke inn i rytmen. Hun fikk lagt mye trykk på meg. Hun lyktes med det meste og første sett var vanskelig, sier Caroline Wozniacki - åpenbart nedtrykt - i pressesonen.

Det er det, og ingen finner det passende å «slenge inn» et siste spørsmål om bildet og meldingen som den irske bokseren Paddy Barnes har publisert på Twitter og er gjengitt av blant andre amerikanske Fox Sports.

– Mye bedre enn meg

Caroline Wozniacki hadde møtt Petra Kvitova ti ganger før oppgjøret her i Rio. Med fem seiere og fem tap, skulle det i utgangspunktet være en åpen kamp.

– I andre sett spilte jeg litt bedre. Det var lengre og flere dueller, og jeg klarte å ta imot de to første ballene bedre. Plutselig satte hun ned tempoet litt og jeg kunne presse henne litt mer. Det ble litt tettere, men hun var bedre enn meg, vedgår Caroline Wozniacki - sier takk og lunter av gårde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder