Her viser OL-utøverne fram Rio-kolleksjonen

Sammen med flere andre idrettsprofiler fikk Olaf Tufte, Ezinne Okparaebo og Henrik Christiansen leke seg på catwalken da de viste fram klærne som skal brukes i Rio-OL i sommer. Kolleksjonen får godkjent fra VGs MinMote-sjef.

  • Lillian Holden

– Det er absolutt noen fine elementer her, som hårbåndene til jentene – særlig det på Birgit Skarstein – og at de har brukt bomberjakken, som er veldig hot akkurat nå. Settet i lyseblått med shorts og jakke er veldig delikat, sier MinMote-sjef Martine Lunder.

At en OL-kolleksjon får skryt, er ikke en opplagt sak. Da klærne som skulle brukes under Sotsji-OL i 2014 ble presentert, var responsen totalslakt. MinMote ga den gang hele kolleksjonen terningkast 1.

Årets utgave får en treer på terningen av Lunder.

– Det er litt vanskelig å gi terningkast når variasjonen er så stor - det lyseblå settet ville jeg gitt en femmer, mens de grønne buksene knapt kvalifiserer til terningkast. Derfor lander jeg på midt på treet, slår hun fast.

Det er Moods of Norway, Phenix og On som står bak kolleksjonen. Du kan se bildeglimt fra dagens visning ved å bruke bildespesialen i toppen av artikkelen!

Turnet på scenen

Ezinne Okparaebo var først inn på scenen i dag, iført en kjole i rødt, hvitt og blått. Sprintdronningen så ut til å trives svært godt på scenen.

– Å gå for rødt, hvitt og blått i kombinasjon er litt risky, ettersom det kan se veldig påtatt ut – men settet Ezinne har på seg er fresht og kult med den korte shortsen, sier Lunder.

Deretter fulgte de norske utøverne på rekke og rad - bryter Stig-André Berge, som nylig greide å kvalifisere seg til sommerens leker, sto for den mest akrobatiske visningen: Han dro like godt til med en baklengs salto på catwalken.

Så du denne? Signe Marie (20) om OL-plassen: – Føles uvirkelig

Ezinne viste fram nok en kjole, og ble etterfulgt at høydehopper Tonje Angelsen. Hun var iført grønne bukser, noe som ikke imponerer MinMote-sjefen.

KUNNE SLØYFET SLØYFENE: MinMote-sjefen mener dressene hadde tatt seg bedre ut uten sløyfer. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

– Den fargen og det snittet kler ingen, sier Lunder.

Roerne Are Strandli og Kristoffer Brun fikk æren av å vise fram den mer stilfulle delen av kolleksjonen - de entret scenen iført dresser. Ingen innertier, mener Lunder.

– Jakkene med de store lommene ser lite eksklusive ut – og hvorfor MÅ alltid OL-designerne gi det et sånt klovnete touch, som med de sløyfene? spør hun.

Zika-kaos: OL-utøvere bruker spesialantrekk mot fryktet virus

– Veldig bra

19 år gamle Henrik Christiansen er en av troppens yngste, og svømmeren viste i dag at han greier seg like godt på lands som til vanns i dag. Iført OL-antrekk og en hatt kostet han på seg et lite show på scenen før han ruslet ut igjen.

– Jeg gleder meg utrolig mye til Rio. Jeg tror nok dere kommer til å få se meg slik som dette under OL. Denne hatten er jo flott, gliser han.

Så du denne? Sjekk OL-utøverens ekstreme melkesyretrening!

Olaf Tufte var også fornøyd med klærne han fikk lov til å presentere i dag.

– Fra innerst til ytterst så er dette veldig bra. Fantastiske sko, og behagelige klær som det går an å bruke. De ser flotte ut også, sier han.

MinMote-sjef Lunder gir Moods of Norway og co godkjent, men skulle gjerne sett at det snart kommer en ny designer inn for å ta seg av idrettens OL-kolleksjoner.

– Jeg forundrer meg litt over at det er de samme designerne som får dette oppdraget år etter år. Det finnes drøssevis av norske designertalenter, og det er mildt sagt på tide at noen av dem får prøve seg, slår hun fast.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder