SJETTEPLASS: Amalie Iuel (22) åpnet finalen sterkt, men skled tilbake i feltet på oppløpet. Etter målgang sa hun seg uansett fornøyd med helgen sett under ett, hvor OL-plassen ble sikret og ny norsk rekord ble satt. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Amalie Iuel nummer seks: – Jeg var litt for gira

I finalen i 400 meter hekk løp Amalie Iuel (22) inn til en sjetteplass. Med tiden 56,24 var hun nesten halvsekundet bak sitt eget drømmeløp i lørdagens semifinale. Et løp som både ga og tappet Iuel for energi i løpet av døgnet før finalen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I bane seks kom imidlertid Amalie Iuel godt ut fra start, og hang med i kampen om medalje bak Sara Slott Petersen og Joanna Linkiewicz etter de første 200 meterne. Ut av siste sving stemte det ikke helt for Iuel, som skled tilbake i feltet på siste langside.

– Jeg kjente at bena var slitne i svingen der, sa Iuel til NRK etter løpet.

Hun kom til slutt i mål som nummer seks med tiden 56,24. Danske Sara Petersen løp inn til 55,12 og var suverent best. Tiden på 56,24 var 45 hundredeler svakere enn semifinaleløpet Iuel leverte lørdag.

Kun tre løp fortere enn Iuel i løpet av de tre semifinalene, og med ny norsk rekord og OL-plass ble det mye fokus på 22-åringen i går.

Les også: Hekke-Amalie klar for finale med norsk rekord: –Prøvde å holde tårene inne

Litt for gira

– Det var mye som skjedde i går, jeg var litt for gira, fikk ikke like mye søvn som jeg burdre. Jeg har ikke noe å miste på finalen, kommet å gjort det jeg skulle, så jeg er fornøyd med helgen uansett, fortsatte hekkeløperen, som med sjetteplassen kopierte Karsten Warholms finaleplassering.

Hun mente at lørdagens rekordløp ga energi, samtidig som det også har tappet henne litt det siste døgnet.

I går ble det gull: Lillebror Ingebrigtsen med historisk EM-gull: – Det er helt galskap

– En ting er å smadre personlig rekord, men å klare å kvalifsiere seg til OL er noe helt annet. Hele gårsdagen og i dag har jeg vært i hundre, og har nok brukt litt mye energi på det. Beina var ikke helt optimale, men jeg klarte å løpe nede på 55-tallet og skal absolutt være fornøyd med denne helgen her. oppsummerte Iuel.

Sett denne? Amalie Iuel: – Bedre kontroll på nervene nå

Drømmer om OL-semi

I OL er ambisjonene å sette ny rekord på veien mot et nytt stort mål.

– Jeg tror det hadde vært kjempegøy å klare og komme til semifinalen, da må jeg kanskje klare å slå min egen rekord en gang til, sa Iuel som nå drar til Frankrike for å trene i varmen.

- Dit skal også familien min, så det blir kjempedeilig, avsluttet Iuel.

Bak den danske gullvinneren Slott Petersen tok nevnte Linkiewicz sølvet, og sveitsiske Léa Sprunger bronsen.

Hekke-finale også på herresiden: – Beklager at det ikke ble medalje

Slettet 33 år gammel rekord

DRØMMELØP: Amalie Iuel løp inn til en andreplass i semifinalen i 400 meter hekk under EM i friidrett i Amsterdam lørdag. Hun klarte dermed å kvalifisere seg til finalen og satte samtidig ny norsk rekord med tiden 55,79. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Det var knyttet spenning til Amalie Iuels finale i 400 meter hekk etter ett fantastisk semifinaleløp lørdag.

I semifinalen klinket 22-åringen til med ny norsk rekord, og med tiden 55,79 var hun nummer to i sitt heat. Kun tre løp konkurrenter fortere enn Tyrving-utøveren i semifinalene.

Bekreftet: Henrik får løpe i OL - lillebror må vente

Etter det gode løpet i går var Iuel offensiv før søndagens finale.

– I finalen skal jeg selvfølgelig gønne på, men også passe på å ha igjen litt mot slutten, sa hun lørdag.

Kreftene tok slutt i løpets siste halvdel, men EM-helga har uansett bevist at Iuel er god for løp ned på 55-tallet, noe hun bør gjenta i OL i Rio.

Les også: Gullplanen lagt for fire år siden

Tøft heat

At det skulle bli tøft i kampen om medalje var imidlertid klart på forhånd, tross fjerde beste semifinaletid, var det kun danske Stina Troest og polske Emilia Ankiewicz som hadde svakere årsbestetider enn Iuel.

Det var nettopp Troest og Ankiewicz som løp inn til plassene bak Iuel, Troest med sjuende- og Ankiewicz med åttendeplass.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder