Hamre-show på Forus

VGs travekspert Anders Olsbu gir full tillit til to hester fra Stall Hamre på Forus denne lørdagen - El Diablo B.R. og Winmecredit.

Publisert:

– El Diablo B.R. satt i tet etter drøye 500 meter sist og var siden i en helt egen klasse. Det er snakk om den klart beste hesten i feltet, og det må et uhell til om Hamre-traveren skal tape dette. 4-åringen, som feilet seg bort som storfavoritt i Kriteriet i fjor, har en perfekt utgangsposisjon, og vi nøler ikke med å bankertippe ham. Skulle det mot formodning bli galopp, kan nær sagt alle vinne, sier Olsbu, og legger til:

– Winmecredit overtok etter en runde sist, og holdt knepent unna for gode Support Justice. Hamre-traveren er bra fra start, men har et par startraske stallkamerater på innsiden. Men sannsynligvis så slipper de vel til sjefen. Skulle favoritten havne i dødens blir det straks mer åpent.

Hamre har selv god tro på sine to favoritter - les VGs kuskekommentarer her

Olsbu mener også Mjølner Oda kan være et bankeralterativ i omgangen på Forus.

– Mjølner Oda var uheldig i V75-finalen på Bjerke sist. Hoppa feilet innledningsvis og avsluttet siden bra etter sen åpning. I de to foregående startene satt hun tidlig i tet og holdt greit unna. Thygesen-traveren møter overkommelig selskap og skal regnes med en god sjanse om det bare klaffer litt på veien.

Alt fra V75-omgangen kan du se direkte på trav.vg.no lørdag fra kl. 12 med LiveLørdagV75. Våre eksperter setter opp flere spennende andelslag til omgangen. Disse finner du på eksperten.vg.no.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget

Lite V75-forslag (store bokstaver):
Stort V75-forslag (over streken):

EKSPERT: Anders Olsbu er VGs travekspert. Foto: Equus Media

V75-1 2040 m (auto):
2 EL DIABLO B.R.
-------------------------
1 Restless Explosion
4 Bale M.B.
10 The Trooper
5 Comecatchme C.J.
3 Crunch Classic
7 Thai Cartier
8 Step Down
9 Last Tsambika
11 Ubuntu
12 The Flying Jet
6 Karon Beach
Favoritten:
El Diablo B.R. satt i tet etter drøye 500 meter sist og var siden i en helt egen klasse. Det er snakk om den klart beste hesten i feltet, og det må et uhell til om Hamre-traveren skal tape dette. 4-åringen, som feilet seg bort som storfavoritt i Kriteriet i fjor, har en perfekt utgangsposisjon, og vi nøler ikke med å bankertippe ham. Skulle det mot formodning bli galopp, kan nær sagt alle vinne.
Outsiderne:
Bale M.B. var god toer sist og var ikke mye slått tross siste 1300 meter i dødens. Morten Juul-traveren kan fort ende blant de tre igjen.
The Trooper skal være jevngod med stallkameraten Bale M.B.
Luringen:
Restless Explosion ble tredje bak El Diablo B.R. sist. Hesten er lynrask fra start, men slipper om favoritten kommer tidlig. Får han rygg på El Diablo B.R. kan han fort haike med til annen.
Startsiden:
Restless Eplosion er meget rask bak bilen. Det er flere andre startraske i første rekke også, men han vil nok helst kun slippe til favoritten.
V75-2 2040 m (volte):
12 MJØLNER ODA
1 Horgen Lina
5 Mjølner Lykke
9 Rødmyrsfakså
-------------------------
11 Ulydia
10 Frøken Fakse
6 Kapitana
7 Tyri Mai
2 Will Lita
4 Tangen Ida
8 Bare Mia
3 Seilejerva
Favoritten:
Mjølner Oda var uheldig i V75-finalen på Bjerke sist. Hoppa feilet innledningsvis og avsluttet siden bra etter sen åpning. I de to foregående startene satt hun tidlig i tet og holdt greit unna. Thygesen-traveren møter overkommelig selskap og skal regnes med en god sjanse om det bare klaffer litt på veien.
Outsiderne:
Horgen Lina kommer ut etter pause, men formen er nok intakt siden hun kommer rett ut i V75. Hoppa står innbydende til på strek og skal regnes på direkten. I et par starter tidligere i vinter, tapte hun kun for gode Spik.
Rødmyrsfakså går gode løp hver gang. Satt fast bak Solør Svarten nest sist.

Luringen:
Mjølner Lykke tapte kun for gode Lustra Loke nest sist og avsluttet bra til femte på en noe kort distanse sist. Blir spennende med Austevoll. Feilfritt og på sitt beste er hun god nok til å kjempe helt i toppen.
Startsiden:
Horgen Lina og Will Lita gjør opp om føringen.
V75-3 2040 m (auto):
5 SOLØR SVARTEN
9 BACCHUS Ø.K.
11 STINGERS
8 LILL RONJA
7 TOJO PRINSEN
3 SØNDRE JERKELD
12 ART HAAKEN
4 Stensvik Iver
-------------------------
1 Sjeikens Gull
10 Bidden
2 Kleppe Skranten
6 Åspe Viktor
Favoritten:
Solør Svarten har funnet tilbake til toppformen og jakter sin fjerde strake. I fjor vant han Folkehestkonkurransen som Forus sin deltaker med hele 15 seirer. Sist holdt han unna for gode Kleppe Slauren som sto 40 m bak og gikk ny rekord på sterke 1.24,8 full vei med voltestart. Gudmestad-traveren er kjapp fra start og har en god sjanse om han kommer seg foran. Ellers blir det sjanseartet.
Outsiderne:
Bacchus Ø.K. ble det helt feil for sist. Glem det løpet. Han har slått Solør Svarten ved flere anledninger tidligere og kan utfordre igjen om han viser seg fra sin beste side.
Lill Ronja ble det helt feil for sist da hun ble hengende i sporene og ble bakket bak i et hoppeløp, hvor Ulsrud Tea var overlegen. Gangen før var hun råsterk toer bak Rigel Storm i en V75-finale på Bjerke. På sitt beste er hun god nok til å kjempe helt i toppen, tross sporet.
Tojo Prinsen avsluttet bra sist i V75 til tredje i et løp Ossmann vant. 7-åringen er i klar fremgang og skal regnes blant de tre med litt klaff.
Søndre Jerkeld var tapper fra dødens i Ossmanns seiersløp sist. Er kjapp ut og kan muligens holde Solør Svarten ute. I så fall kan han lede lenge, om åpningen ikke blir alt for tøff.
Luringen:
Stingers står perfekt inne grunnlagsmessig. Sist avsluttet han bra etter sen åpning og tapte kun for gode Bokli Vind. Møter ingen av hans kaliber her og kan muligens runde alle om det skulle bli hardt tempo innledningsvis.
Startsiden: Søndre Jerkeld og Solør Svarten kjemper nok om føringen.

BANKER: Winmecredit er ett av to klare holdepunkter fra Stall Hamre i V75-omgangen. Foto: Equus Media

V75-4 1600 m (auto):
4 WINMECREDIT
-------------------------
9 Explosive Lane
2 Sejr Gammelsbæk
10 Well Built
1 Denver
6 Rafolo
7 Mr. X.F. Royal
5 Choco Sun
3 Perfect Toll
8 Per Amore Gual
Favoritten:
Winmecredit overtok etter en runde sist og holdt knepent unna for gode Support Justice. Hamre-traveren er bra fra start, men har et par startraske stallkamerater på innsiden. Men sannsynligvis så slipper de vel til sjefen. Skulle favoritten havne i dødens blir det straks mer åpent.
Outsiderne:
Sejr Gammelsbæk avsluttet bra fra jumboplass i Winmecredits seiersløp sist. Har svart ut B.B.S. Sugarlight og holdt unna til seier tidligere, og vi ser ikke bort i fra at han kan svare ut Winmecredit også.
Well Built sto på flott til tredje bak Winmecredit og Support Justice sist og var ikke langt bak. 5-åringen nærmer seg en seier, men skal han være med i striden, må han ha kraftig overpace.
Denver var flink treer bak Rafolo og Royal Ice sist, men var klart slått.
Luringen:
Explosive Lane har tatt 13 strake seirer, men får sin ilddåp her. Risholm-traveren har ikke vært i nærheten av å møte så gode hester tidligere, men skulle Winmecredit bli tatt i mot på startsiden, ser vi ikke bort i fra at hun kan by på en overraskelse.
Startsiden:
Denver og Sejr Gammelsbæk er begge raske, men de slipper kanskje til Winmecredit. Rafolo og Mr. X.F. Royal kan også løse meget bra, men står langt ute.
V75-5 2040 m (auto):
3 BUTTERCUP
1 DOUBLE DREAM
4 GRACEFUL G.T.
5 YANKEE CAT
8 GLOBAL SUNSET
10 DELEC HANOVER
11 ANIZETTE
2 VERTIGO UNIQUE
6 SUNRISE YANKEE
7 Wikipeaks
-------------------------
12 Lady Frecel
9 Maksi Amour
Favoritten:
Buttercup har stått vanskelig til spormessig i sine siste starter, men har gjort gode innsatser. Nå står hun perfekt til spor- og grunnlagsmessig og har en spennende kusk i Gunnar Austevoll. Viser hun seg fra sin beste side, kan hun meget vel ta seg av dette løpet.
Outsiderne:
Double Dream har vært veldig bra i det siste og var helt overlegen sist. Hun kan løse bra fra start, og forsvarer hun sporet kan hun bli vrien å tukte.
Graceful G.T. var en av landets bedre norskfødte 3-årshopper i fjor. Hun ble tredje i bak Valla d'Estino og Thai Goodwill i hoppe-Kriterie-kvalifiseringen, mens hun ble fjerde bak Thai Goodwill, Princess Endurance og Valla d'Estino i finalen. Trenger kanskje løp etter lang pause, men skal ikke avskrives helt, selv første gang ut.
Luringen:
Global Sunset gjør en spennende start i Westergaard-regi. Svenskeimporten er hardt ute grunnlagsmessig og står sjanseartet til ytterst på vingen, men hun har mye inne. Og med maksimal klaff skal hun ikke avskrives helt.
Startsiden:
Double Dream, Vertigo Unique og Sunrise Yankee kan løse bra.

TØFFERE MOTSTAND: Ulsrud Tea møter tøffere motstand enn på en stund, men med fem strake seirer er hoppa i toppform. Foto: Equus Media

V75-6 1600 m (auto):
2 ULSRUD TEA
9 WIK STJERNEN
1 TIN TVEITEN
-------------------------
8 Neslands Loke
4 Doktor Jaros
6 Vestpol Faxen
3 Høiby Krissa
7 Lex Lodney
5 Vertigo Bjørn
Favoritten:
Ulsrud Tea har vært meget bra i det siste og jakter sin sjette strake seier. Men hun har vært ute i mange montéløp, hvor hun er ubeseiret på sine elleve starter. Sist var hun ute fra 60 meter tillegg i et hoppeløp i V75 på Sørlandet, hvor hun var overlegen. Nå møter hun langt tøffere motstand, men hun står perfekt til spormessig. Selv om distansen med fordel kunne vært lenger, skal hun ha en god sjanse til å vinne. Hoppa er sterk og går til mål.
Outsiderne:
Tin Tveiten er kjapp fra start og kan sitte i tet om kusken vil. Over sprint kan det holde helt inn, men han er nok aller best med ryggløp. Da kan han speede fort om luken kommer, om formen er intakt. Sist på Klosterskogen i påsken holdt han farten greit til fjerde bak Månprinsen A.M., Fjord Jerven og Moe Svarten. Refsland-traveren har klar fordel distansen.
Neslands Loke, Tin Tveitens stallkamerat, kan løse meget bra bak bilen og det er ikke umulig at Tengsareid klemmer til på startsiden. Skulle Neslands Loke komme foran uten å bruke for mye krutt, er det ikke helt umulig, om han viser seg fra sin beste side.
Luringen:
Wik Stjernen har vært meget bra i år. Sist i Sverige tapte han kun knepent for Odin Tabac, men slo Fjord Jerven etter en tøff åpning. Gangen før var han overlegen foran Tekno Jerken. Vi glemmer heller ikke fjerde sist, hvor han var solid fra dødens og var kun knepent slått av nevnte Fjord Jerven. Nyborg-traveren står til for et fint ryggløp, og blir det tøff kjøring i front, stiger sjansene.
Startsiden:
Tin Tveiten er kjapp. Slipper muligens til stallkameraten Neslands Loke om Tengsareid klemmer til bak bilen.

FAVORITT: Bruno Di Quattro kan ta sin femte strake seier. Foto: Equus Media

V75-7 2990 m (volte):
10 BRUNO DI QUATTRO
2 WHATSOFLYING S.S.
4 URAKAS GILBAK
12 PHOTO VA BENE
-------------------------
6 Standing Ovation
1 Touch My Shadow
5 Hoogerland
15 J.T.'s Crown
7 Silver Light
14 Apollo Hornline
9 Jackhammer
3 Hopeful Tooma
13 Deep Sea Dream
8 Kafka D.
11 Independent O.
Favoritten:
Bruno di Quattro har vært mektig i sine siste starter og jakter nå sin femte strake. Tidligere var han veldig usikker med voltestart, men det ser ut som om han har bedret seg på den biten. Selv fra dobbelt tillegg, er han mer enn god nok.
Outsiderne:
Urakas Gilbak ble speedet ned av en medsmygende konkurrent i et langløp i V75 på Sørlandet sist. Gangen før i et langløp i V75 i Bergen vant han enkelt fra tet. Kommer han foran, stiger sjansene.
Luringen:
Whatsoflying S.S. ble sittende fast med krefter spart bak Urakas Gilbak i et langløp sist. Liker seg på distansen og skal regnes.
Startsiden:
Touch My Shadow er raskest, men skal nok ha rygg. Whatsoflying S.S., Urakas Gilbak og Hoogerland er alle interessert i å overta.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder