EPISK SEMI: Semifinalen mellom Djokovic og Federer ble en klassisker som førstnevnte vant. Foto: AP

Nadal unngår Federer i finaledebuten i US Open

Djokovic beseiret verdenseneren over fem sett

Tennissuperstjernen Rafael Nadal (24) skal for første gang i karrieren spille finale i US Open. Søndag møter han serbiske Novak Djokovic, ikke Roger Federer som alle trodde.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nadals erkerival Roger Federer hadde to matchballer i sin semifinale mot Djokovic, og det så ut til å gå mot en ny finaleduell mellom tidenes tennisrivaler. Siden Wimbledon i 2003 har Federer og Nadal vunnet 24 av 29 Grand Slam-finaler.

Federer har vunnet US Open fem ganger, men da Djokovic vendte til seier 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5 var det klart at turneringen får en ny vinner i år.

Djokovic var finalist i 2007, men tapte da for Federer. Serberen har bare en Grand Slam-tittel, og den hentet han i Australian Open.

- Jeg har vanskelig for å beskrive hva jeg føler akkurat nå, gispet Djokovic etter å ha avgjort en tre timer og 43 minutter lang tennisklassiker.

Enkel match

Nadal har åtte Grand Slam-triumfer på merittlisten, men inntil lørdag hadde han aldri før nådd lengre enn til semifinalen i den amerikanske gigantturneringen.

TIL FINALE: Rafael Nadal slo sin semifinalemotstander lett. Foto: PA Photos

Semifinalen mot russeren Mikhail Jouzjnij ble heller enkelt game, set og match med seier 6-2, 6-3 og 6-4 for den regjerende OL-mesteren.

- En drøm går i oppfyllelse. Drømmen er å spille finale på verdens største tennisstadion. Jeg har kjempet hardt i mange år for å oppleve det, sa Nadal, som de siste to årene er blitt slått ut i nettopp semifinalen.

Mens Nadal fikk det lett, måtte Djokovic hente ut alt for å ta seg til finale. Han lå under 0-1 og 1-2 i sett, og i femte og avgjørende sett hadde Federer to matchballer på stillingen 5-4.

Djokovic vendte og vant kampens tre siste games.

Eksklusivt

Vinner Nadal finalen, sikrer han seg en såkalt «Career Grand Slam» med seirer i samtlige fire Grand Slam-turneringer (US Open, Wimbledon, French Open og Australian Open).

Den tittelen er oppnådd av kun tre menn og fem kvinner i single hittil. Federer, Rod Laver og Andre Agassi kan søndag få med Nadal «på laget».

Roger Federer ordnet sin «Career» med seieren i French Open i fjor.

Nadal er regjerende French Open- og Wimbledon-mester.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder