Ruud har klatret 73 rankingplasser på ett år: - Kommer han til finalen blir han historisk

Jan Frode Andersen mener semifinale er et realistisk mål for Casper Ruud (20) i Østerrike, etter storspillet i 1. runde. Ruud bryter en norsk barriere om han går til en ny ATP-finale.

Ruud storspill i 1. rundekampen mot Pablo Carreño Busta, nummer 46 i verden, førte ham til 2. runde i ATP-turneringen i Kitzbühel etter settsifrene 6–1, 3–6, 6–1. Nå venter Matthias Bachinger, rangert som nummer 125, i andre runde klokken 11.00 onsdag formiddag, en kamp som vises på VG+.

- En drømmetrekning for Casper. Jeg blir overrasket om han ikke vinner andre runde, og med det spillet han viste mot Carreno Busta i 2 av settene og det store spillet han har inne så er semifinale realistisk å tro på, sier Jan Frode Andersen, tidenes tredje beste norske spiller, som blir VGs kommentator under kampen.

For å se de VG+-sendte kampene i ATP-turneringen «Generali Open» i Østerrike, følg med i denne artikkelen for å få lenker til sendingene og tidspunkter.

les også

Casper Ruud med sterk seier: – Oppløftende

Jan Frode Andersen slo selv Matthias Bachinger i sin nest siste sesong som proff og han tror det blir seier i to strakesett for Ruud.

- Kommer han til finalen, blir han historisk; ingen nordmann har kommet til to ATP-finaler og han kan til og med greie det i samme sesong. Men det er små marginer, sier Andersen.

I øyeblikket er nordmannen ranket som nummer 65 i verden, etter å ha vært nummer 59 på rankingen tidligere i sommer. Da året startet var han ranket som nummer 112 i verden. I løpet av de siste 12 månedene har Ruud klatret 73 plasser på ATP-rankingen.

Og han kan allerede se tilbake på en god sesong der 3. rundekampen mot Roger Federer ble et høydepunkt under French Open i juni:

Videre fremover i turneringen kan Dusan Lajovic, ranket som nummer 26 i verden, vente i en eventuell semifinale. Han har hatt sin gjennombruddssesong i år med finale i Monte Carlo og seier Umag for halvannen uke siden.

– Men han har spilte masse tennis den siste tiden, så kanskje han er litt mett og tung i hodet foran sommerens siste grusturnering. Uansett tror jeg det er en spiller som passer Casper godt, sier Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder