Dobbelt norsk i Kitzbühel: Jansrud takket lagkameraten

Kjetil Jansrud (34) takket lagkameraten Aleksander Aamodt Kilde (27) - som sørget for dobbelt norsk på pallen - etter seieren i super-G og uttrykker lettelse over at han endelig har funnet tilbake selvtilliten.

 • Camilla Vesteng
 • Espen Solly
 • Øystein Jarlsbo

Jansrud takket lagkameraten for å ha gitt ham «kjempegod» løyperapport etter sin første seier denne sesongen, hans første i super-G i Kitzbühel.

Jansrud hadde startnummer 19, Kilde kjørte som nummer 13. Kilde var imidlertid langt fra å være skuffet, selv om seieren glapp med 16/100 og han måtte dele plassen bak Jansrud med østerrikske Matthias Mayer (29).

Til NRK påpekte Kilde at Jansrud åpenbart har fått tilbake «den konstante selvtilliten», selv om føret i utgangspunktet ikke var tipp topp etter Jansruds smak.

Det bekrefter Kjetil Jansrud overfor VG, mens han sykler ned noen timer etter super-G-strabasene fredag ettermiddag - en natt og noen timer før det klassiske utforrennet i Kitzbühel (NRK 1 klokken 11.25 lørdag).

– De to siste årene har jeg ikke følt meg komfortabel med utstyret mitt, med unntak av de gangene jeg har hatt marginene på min side. Nå har vi fått det til. Det er vanskelig å oppsummere med få ord. Men jeg har det beste utstyret, med den beste teknikken, svarer Kjetil Jansrud om hva som stemmer nå - i motsetning til før.

– Nå kan jeg levere på alle forhold. Jeg har slitt med å håndtere disse forholdene, sier Kjetil Jansrud med tanke på at Kitzbühel gjerne - også denne gangen - byr på isete og «urolige forhold».

Ikke «amerikansk snø», som med hans styrke «feelingen» er Kjetil Jansruds favorittunderlag. Han sier at han bevisst valgte høyt startnummer fredag, for slik å kunne studere Kilde og delvis Mayer. Med en seier i boks, tror han ikke det - høyt eller noe lavere startnummer - vil være avgjørende i utforrennet.

– Nå er det det samme hva jeg kjører med. Jeg har god selvtillit uansett, slår han fast.

Den tidligere alpinkongen Aksel Lund Svindal var tilskuer til sine tidligere lagkameraters dobbelttriumf.

– Han er tidlig på hele tiden. Han var aktiv. Det er jævlig bra, uttalte Svindal om Jansrud til NRK.

Det er ikke bare i bakken Kilde imponerer:

Selv angrer han ikke på han la opp foran denne sesongen, selv om han savner spenningen som bygger seg opp foran renn.

– Jeg savner det som ikke syns så godt på kamera. Jeg bor ikke med gutta nå, da måtte jeg ha holde litt avstand, men jeg besøker dem, sier Svindal til NRK.

Kilde startet godt. Deretter tapte han litt til østerrikske Mayer, men så tok han innpå og da han krysset mål-linjen så var det grønt tall. Han og Meyer kjørte på hundredelen likt. Men Jansrud var raskere.

les også

Sejersted forslått, men uten alvorlige skader etter stygt fall

Jansrud hadde én pallplass foran fredagens super-G. Han kom inn som nummer to i super-G-rennet i Val Gardena like før jul. Da var han fem hundredeler bak Vincent Kriechmayr.

Kilde har vist god form hele denne sesongen med to 2.-plasser. I Beaver Creek var han ti hundredeler bak Marco Odermatt. Nå ligger det an til en ny 2. plass.

Dette er 14. gang Kilde er på pallen i verdenscupen siden 18. desember 2015.

Klatrer

Aamodt Kilde og Jansrud ligger nå på delt andreplass i Super-G-cupen sammen med Vincent Kriechmayr, kun 28 poeng bak ledende Matthias Mayer.

Aamodt Kilde klatrer også forbi Alexis Pinturault sammenlagt i verdenscupen, og ligger på 2. plass, 20 poeng bak landsmann Henrik Kristoffersen.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Alpint
 3. Kjetil Jansrud
 4. Aleksander Aamodt Kilde

Flere artikler

 1. Jansrud: – Kitzbühel-utfor det jeg ønsker å vinne

 2. Kilde ny verdenscupleder tross norsk nedtur i Kitzbühel-utforen

 3. Kilde tok over ledelsen i sammenlagtcupen etter pallplass

 4. Kristoffersen nærmere Kilde i totalcupen etter super-G-debut og Kilde-fall

 5. Jansrud endelig på pallen: Tapte hundredelsdrama

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder