LEDER: Tom Tvedt er idrettspresident i Norge. Til helgen venter idrettstinget. Foto: Bjørn S. Delebekk

Tom Tvedt stiller til gjenvalg som idrettspresident

FANA (VG) Idrettspresident Tom Tvedt sier han vil fullføre jobben med å «modernisere og digitalisere norsk idrett».

– Jeg har brukt mye tid på ting jeg ikke var forberedt på. Det har vært krevende for idretten og organisasjonen. Det har vi ryddet opp i. Jeg vil gå videre med å fullføre moderniseringen og digitaliseringen vi har startet, sier Tvedt til VG på Fana stadion under Trond Mohns games.

Til helgen er det idrettsting. Søndag skal idretten selv avgjøre hvem som blir idrettspresident de neste fire årene.

NIFs valgkomité innstilte Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, mens Berit Kjøll dukket opp som motkandidat etter å ha blitt fremmet av flere forbund, deriblant Norges Håndballforbund.

les også

Svømmeforbundet vil ha Tom Tvedt videre

Onsdag kom også Tvedt med i kampen etter å ha blitt foreslått av Norges Svømmeforbund.

– Jeg er veldig glad og ydmyk for støtten fra Svømmeforbundet. Ikke minst på grunn av begrunnelsen. Det har vært mye støy, men de peker på resultatene økonomisk og i antall medlemmer. Det setter jeg stor pris på, sier Tvedt.

I løpet av Tvedts tid har det vært mye fokus på åpenhet, bruk av offentlige midler og reiseregninger. Det har gått utover idrettens omdømme i perioder.

les også

VG-opptelling: Mollekleiv i klar ledelse på Kjøll før NIF-valget

– Jeg gleder meg voldsomt til idrettstinget. Der kan vi vise hva vi har gjort. De siste fire årene har vært en jubel for toppidretten, sier Tvedt.

Han vil ikke vurdere egne muligheter før helgen.

– Det skal ikke jeg ha sagt noe om. Jeg er helt sikker på at idrettstinget vil gjøre kloke vurderinger. De vil først og fremst velge et styre, også blir det valgt en kaptein. Det kommer idrettstinget til å gjøre på en utmerket måte, sier Tvedt.

En opptelling VG har gjort i forkant av den kommende helgen, viser at Tvedt er på etterskudd. Valgkomiteens kandidat Sven Mollekleiv ser ut til å ha et solid forsprang på Berit Kjøll.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder