TØFT TAP: Erlend Våtevik Holm og Origen tapte 0–3 mot G2 eSports i Rotterdam, Nederland forrige helg. Foto: Michal Konkol, LoL eSports.

Den raskeste finalen i europeisk League of Legends-historie

Nesten en halv million mennesker fulgte med da norske Erlend Holm møtte G2 eSports i finalen av League of Legends European Championship.

Forrige helg kunne Norge skryte på seg at hele to av to norske deltagere i Europas største League of Legends-liga var til stede under sluttspillet, en av dem i finalen. Erlend «Nukeduck» Holm var for andre gang på rad til stede under finalen, men måtte ta til takke med sin tredje annenplass i ligaens sluttspill siden hans første i 2013.

les også

– Betaler de deg faktisk for å spille videospill?

Det ble likevel skapt europeisk historie på scenen i Rotterdam. Intet mer enn 74 minutter og 34 sekunder inn i finalen kunne formsterke G2 eSports heve trofeet, etter å ha knust den forrige rekorden på 105 minutter.

Nordmannen sitter nå på 275 kamper i ligaen uten en tittel, men klager ikke.

– Det var uansett veldig gøy. Det er alltid tøft å tape så nære, men de var bedre og fortjente å vinne, forteller e-sport-utøveren til VG.

Om drøye to måneder begynner sommersesongen, hvor vinneren får representere Europa i verdensmesterskapet Worlds. Tidligere i år fortalte Erlend Holm til VG at dette er målet laget har satt. 22-åringen har signert kontrakt frem til 2021, men før den neste tittel-jakten starter skal han ta en velfortjent påskeferie på Hovden i Setesdal.

Norsk toppspiller: Slik blir du god i League of Legends

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder