SKADET: Stina Nilsson skal ha brukket et nytt ribbein. Tour de Ski er over. Her fra Lenzerheide i romjulen. Foto: URS FLUEELER / KEYSTONE

Aftonbladet: Stina Nilssons skade verre enn ventet

Stina Nilsson forlot Tour de Ski i tårer, nå viser det seg at 26-åringen skal ha brukket et ribbein, melder Aftonbladet.

Den svenske skistjernen kom i mål over minuttet bak Therese Johaug på åpningsdistansen under Tour de Ski i Lenzerheide. Deretter forlot hun stadion i tårer. Smertene var store. Tour de Ski var over etter ett renn og 24. plass.

Og nå skal årsaken til smertene være klar.

I sommer brakk hun et ribbein etter et fall på trening. Torsdag kveld melder Aftonbladet at et nytt ribbein skal være brukket etter at hun i dag var til røntgen.

– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte. Jeg kommer til å meddele mer om dette, men kan ikke si noe mer nå, sier svenskenes landslagslege Magnus Oscarsson til Aftonbladet.

«Idrett tar og idrett gir. Grenser blir sprengt og fjell besteget. Men ikke til hvilken som helst pris. Hit, men ikke lenger», skrev Nilsson på Instagram etter at det ble klart at hun ikke kunne fortsette i Tour de Ski.

Nilsson ble nummer to på verdenscupsprinten i Planica siste helgen før jul. Bare slått av landskvinne Jonna Sundling.

les også

Johaug-rival kunne ikke gå etter skade: Måtte trene sittende før sesongen

Nilsson er nummer tre i sprintverdenscupen, bak Sundling og Maiken Caspersen Falla.

Tour de Ski fortsetter med 10 kilometer klassisk fellesstart i Val di Fiemme fredag. Det er sprint lørdag. Touren avsluttes opp alpintbakken søndag.

PS! Therese Johaug leder touren etter fire av syv etapper. Hun vant Tour de Ski i 2013/2014 og 2015/2016.

Men i går var det Ingvild Flugstad Østberg som vant etter duell mot Johaug:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder