Castro-hattrick da Aalesund lekte seg til sin 17. seier for sesongen

Niklas Castro scoret hattrick da Aalesund beseiret HamKam 5–2. Nå har sunnmøringene elleve poengs forsprang når ti kamper gjenstår.

Niklas Castro (3), Pape Gueye og Jørgen Hatlehol sikret nok en trepoenger for Aalesund da HamKam kom på besøk. Simen Nordli og Emil Sildnes scoret for gjestene.

Seieren gjør at sunnmøringene står med 17 seire, to uavgjortresultater og ett tap på 20 kamper.

Laget har en god avstand ned til opprykksrivalene Start og Sandefjord. Med ti gjenstående serierunder er luken på elleve poeng. Start innehar den andre opprykksplassen på målforskjell foran Sandefjord.

Likevel vil ikke trener Lars Bohinen ta seieren på forskudd, og gir en liten advarsel til Aalesund-supporterne som tror det allerede er gjort.

– Vi hadde et lignende forsprang i fjor også, og da ble det tatt igjen. Vi har et godt utgangspunkt, men vi skal vinne kamper til det ikke lenger er noen tvil, sier Bohinen til VG.

På samme tid i fjor hadde nemlig Aalesund 6 poeng forsprang på tredjeplassen, som ikke ville gi direkte opprykk. Da glapp det, og laget måtte nøye seg med et år til i OBOS-ligaen.

Dette var lagets åttende seier på rad, og Bohinen innrømmer at han tror laget er klare for nivået i Eliteserien.

– I dag, når vi spiller på det nivået her, er vi gode nok for Eliteserien. Men vi varierer fortsatt litt i prestasjonene, insisterer Bohinen.

HamKam ligger på 12.-plass og har fem poeng ned til Strømmen på nedrykksplass. Skeid innehar kvalifiseringsplassen fire poeng bak hamarsingene.

Men seriespillet er ikke det eneste som Aalesund har å tenke på den neste måneden. Etter at de sjokkerte Rosenborg, og sendte trønderne ut av cupen i juni, venter nå kvartfinale mot Viking. I samme periode blir det fem kamper på 15 dager.

Men Bohinen er ikke bekymret for at cupen skal stjele fokus.

– Det blir ikke noen fokusforflytning med den kampen. Det er bonus for oss, og gir mer energi enn det tar. Den perioden med så mange kamper på kort tid kan avgjøre mye. Jeg håper vi skal håndtere det bra, sier Bohinen.

Pangstart

Oppgjøret mot HamKam håndterte de definitivt bra, fra start til slutt.

Kaffen kjøpt før kampstart var knapt drukket opp før det var scoret tre mål i Ålesund onsdag kveld. Gueye trillet vertene i ledelsen etter seks minutter, mens Nordli utlignet med en flott scoring via tverrliggeren sju minutter senere.

Stillingskrigen varte derimot ikke lenge. Hatlehol sørget for ny AaFK-ledelse da han styrte frisparket til Castro i mål.

Vondt ble til verre for HamKam da keeper Lukasz Jarosinski felte Torbjørn Agdestein i straffefeltet etter 24 minutter. Fra elleve meter var Castro sikker som banken og sørget for 3-1-ledelse til pause.

Castro-show

Castro var derimot ikke ferdig for kvelden. Etter sideskiftet økte 23-åringen ledelsen på ny da han vartet opp med et kontant vristskudd fra 15 meter.

Hattricket var i boks da Castro viste fram frisparkfoten fra 17 meter etter 71 minutter. Oslo-mannen skrudde frisparket over muren og helt ute ved stolpen.

Med fem mål bak HamKams keeper sa Lars Bohinens menn seg fornøyd. Emil Sildnes pyntet på resultatet for gjestene, men en vanvittig snuoperasjon i sluttminuttene uteble. Dermed endte det 5-2.

Aalesund har spilt på nest høyeste nivå siden nedrykket fra Eliteserien i 2017. I fjor tapte laget mot Stabæk i den avgjørende kvalifiseringsrunden om eliteserieplass

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder