Dommerbrøler og drømmemål da Rosenborg vant fotballklassikeren

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Lillestrøm 3–1) Medaljekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm ble av det særdeles underholdende slaget. I hovedrollene; trønderen, dansken og dommeren.

  • Erik Eikebrokk
Publisert:

To drømmemål av Ole Sæter, én scoring som skulle vært avvinket for offside, men som ikke ble det, og en scoring av Lillestrøms hjemvendte sønn, Thomas Lehne Olsens. Dét var hovedholdet i en veldig underholdende fotballkamp på et Lerkendal som satte årsbeste hva tilskuertall angår.

– Det var to veldig greie; åpent mål på den første, og heading fra halvannen meter på den andre. De skal sitte. Det er ikke mye mer å si enn det, sier en særdeles fornøyd Sæter til VG etter kampen.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery+

Nevnte Sæter sørget for at håpet varte i knappe to minutter, for på et særdeles stemningsfullt Lerkendal, handlet absolutt alt om Rosenborg. Seieren, og Bodø/Glimts poengtap, gjør at trønderne for alvor har los på andreplassen i Eliteserien. Avstanden opp til suverene Molde er elleve poeng.

– Molde har vært steingode så de hadde vært vanskelig å gjøre noe med. Men hadde vi prestert slik hele veien, så kunne det sett annerledes ut. Vi er ei ung spillergruppe, og vi må lære steg for steg, sier Rosenborgs toppscorer.

I Eggens ånd

Dagen etter det som ville vært Nils Arne Eggen 81. bursdag, leverte Rosenborg og Lillestrøm en fotballkamp som garantert ville vært i «kongen av Lerkendal» sin ånd.

Og udramatisk ble kampen mellom to av norsk fotballs største lag, på ingen måte. Det startet allerede etter seks minutter, da Rosenborgs nye superdanske, Casper Tengstedt, fikk en fot på Carlo Holses skudd, og styrte ballen forbi Lillestrøm-keeper Mads Christiansen.

Reprisen viste at Tengstedt var i klar offside.

– Det har vært flere slike situasjoner som har gått mot oss. Det er bare VAR som kan ta vekk slike situasjoner, og det får vi ikke før neste år. Uansett vinner vi fullt fortjent, sier Kjetil Rekdal til VG.

– Det er en dommertabbe da, det er ikke mer å si enn det. Heldig for oss, men kjedelig for Lillestrøm, sier Sæter.

VG Live: Rosenborg v Lillestrøm minutt for minutt

Drømmestart

Fire minutter senere var ledelsen doblet, og for en scoring det var. Et fra start av særdeles påskrudd og aggressivt hjemmelaget, tok kontringsmuligheten da den bød seg. Tengstedt satte fart på venstre flanke, og slo inn foran mål. Bakfra kom etter hvert nevnte Sæter, og den trønderske løven fikk kanontreff med høyre fot.

Dermed 2–0, og «fugla» var i ferd med å bli spist levende av «troillongan».

– Det er en ugunstig start, men slik er det noen ganger. Vi gjør noen valg som gjør at vi blir straffet hardt, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke.

Fire minutter ut i andre omgang fikk hundretalls bortefans endelig fikk noe å juble for.

Langskuddene har blitt et varemerke for Sæter, som har studert en verdensstjerne:

Scoring etter scoring

Bortelagets angrep så egentlig ut til å ebbe ut i ingenting, men Rosenborg misset på pasningen fremover, og da slo de gul- og svartkledte til.

Ylldren Ibrahimaj nærmest taklet ballen til Thomas Lehne Olsen, og Lillestrøm-spissen som nylig returnerte etter sitt korte utenlandsopphold viste at han ikke har glemt hvor målet står, og banket ballen i mål helt nede ved stolperota. Hans første etter comebacket.

Håpet varte i ganske nøyaktig halvannet minutt. Tengstedt og Edvard Tagseth kombinerte frekt på venstre kant, og innlegget fra sistnevnte var akkurat det Sæter håpet på. Headingen fra åtte meter var - om mulig - like hard som skuddet i første omgang.

– Vi fikk reduseringa, og da trodde jeg vi skulle få momentum. Men så slurver vi for mye, og da kommer 3-1. Da gikk lufta litt ut av oss, sier Bakke til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no