Slik blir sjakk-VM på VGTV

Fredag 9. november spiller Magnus Carlsen VM for fjerde gang, og VGTVs eksperter tror seerne kan vente seg et fyrverkeri av en kamp i London.

– Jeg tror vi får en mye mer underholdende kamp enn det vi så mot Anand og Karjakin, sier Hans Olav Lahlum, som gjør comeback som ekspert på VGTV.

Sammen med Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer skal han lose seere gjennom kampen mellom Magnus Carlsen og amerikanske Fabiano Caruana. VGTV har rettigheter til å sende kampen, og vil vise alle trekk både på lineært og på nett. Det vil også opprettes en Chromecast-sending.

VGTV-sendingene begynner klokken 15.15, mens partiene begynner klokken 16.00.

Caruana er rangert som nummer 2 i verden, kun tre poeng bak Carlsen som er nummer 1. Aldri før har så få poeng skilt spillerne før en VM-kamp.

les også

Magnus Carlsen til VG: – Jeg får ikke mange sjanser

– Jeg tror det blir mer spennende enn noensinne, sier Simen Agdestein.

– Vi tror vi har den beste sjakkekspertisen vi kunne samlet, men vi kommer til å lage TV som både fenger sjakkfansen og de som ikke er så veldig gode i sjakk også, sier leder for VGTV Sport, Joakim Skogvold.

I tillegg til ekspertene vil det også komme gjester til sendingene. Noen av disse er: Emil Hegle Svendsen, Eirik Myhr Nossum, Espen Lervaag, Jon Almås, Niklas Baarli, Markus Neby og selvfølgelig Magnus Carlsens søstre: Ellen Carlsen og Ingrid Carlsen.

Programleder for sendingene blir sportsjournalist i VG, Regine Leenborg Anthonessen. På plass i London er VGs Europa-korrespondent Nora Thorp Bjørnstad, som dekker sitt tredje sjakk-VM for VGTV.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder