Høgmo tenker på Wales allerede

SPORT

SYDNEY (VG Nett) Per Mathias Høgmo avsluttet som kvinnelandslagstrener med OL-gull i går. I dag tenker han allerede på sin nye jobb - U21-trener.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:21

Det er hverken snakk om å hvile på laurbær eller å sutte lenge på karamellen for Høgmo. Dagen etter at fotballjentene overraskende vant OL-gull, tenker den avtropende sjefen allerede på U21-kampen for herrer mellom Wales og Norge førstkommende fredag.

Neste kamp

- Jeg har begynt å tenke på kampen mot Wales allerede. For en trener er den neste kampen alltid den viktigste, sier Høgmo.

Høgmo kunne ikke funnet et mer perfekt tidspunkt å avslutte som landslagstrener for kvinnene på, etter et OL-gull.

Fantastisk

- Det er helt fantastisk å avslutte med siste kamp og et OL-gull, sier han, og nekter på at han blir sentimental av at dette var siste kveld med jentene.

- Jeg har vært forberedt på dette lenge, sier han.

Nå overlater han landslaget til Åge Steen, og er ikke det minste bekymret for hva den sparkede Haugesund-treneren kan utrette med landslaget.

- Åge har hatt U21-laget tidligere, og kjenner flere av jentene, sier Høgmo.
- Koselig fyr, sier matchvinner Dagny Mellgren om Åge Steen.

Tar av spillere

Høgmo har overrasket med å ta av spillere veldig tidlig i noen av OL-kampene, og ingen kan i ettertid kritisere ham for det. Byttene har stort sett vært meget heldige for Norge gjennom hele turneringen.

- Jeg ser ingen grunn til å vente med å ta av spillere når det ikke fungerer, sier han om den saken, og har ingen planer om å endre når han tar over U21-gutta.

- Men det er jo ingen ønskesituasjon, man håper jo at startelleveren fungerer.

Sier Høgmo til VG Nett på sitt siste pressetreff som trener for kvinnenes A-landslag i fotball.

Her kan du lese mer om