Målkåt LSK-duo senket Brann: – Håper det kan blomstre skikkelig nå

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Brann 4–1) Spissparet Gary Martin og Thomas Lehne Olsen har funnet tonen, og i cupfesten mot Brann sprudlet briten og nordmannen.

– Vi fant hverandre veldig bra i dag og det er vår beste kamp sammen til nå. Forholdet vårt blir bare bedre og bedre, så jeg håper det kan blomstre skikkelig nå, sier Lehne Olsen til VG.

Lillestrøm-spissene har slitt med måltørke så langt i sesongen, men etter å ha blitt gode venner er spissduoen klar til å straffe flere motstandere i tiden fremover.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

– Thomas og jeg kommer godt overens, og det er første gang jeg er venn med spissrivalen min. Vi ler mye og går godt sammen både på og utenfor banen. I dag scoret vi begge to, og det er fantastisk, skyter Gary Martin inn.

For begge spissene var svært delaktige i 4–1-seieren over Brann. Det eneste som skinte mer enn kompisene på Åråsen, var den sterke solen i første omgang.

– Steintro på de

Mats Haakenstad kom også på scoringslisten onsdag kveld da han utnyttet et tamt Brann-forsvar og la på til 4–1. Målscoreren har høye forventninger til Martin og Lehne Olsen i tiden fremover.

– Jeg har hatt steintro på de hele tiden. Jeg regner med at de scorer i neste kamp mot Odd også, sier Haakenstad.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var glad på angripernes vegne, men synes cup-effektiviteten burde vist seg også i Eliteserien.

– Det er bra for de at de scorer. Annenomgangen var for begge to en positiv opplevelse, men jeg skulle ønske vi var like effektiv i serien som vi var i annenomgangen i dag, sier Erlandsen, som påpeker at laget må jobbe hardt fremfor å prate om resultater.

Årets første tap for Brann

Lars Arne Nilsen var en skuffet mann da han møtte pressen etter årets første Brann-tap. En bedre motstander, skadeforfall og uvant formasjon er årsakene ifølge treneren.

– Vi er ikke gode nok i dag. Vi møtte et lag som er bedre enn oss, og vi må prøve en ny formasjon fordi vi mangler tre av fire spillere i bakre ledd. Det er ikke en unnskyldning, men det ble vanskelig, og vi var ikke god nok til å slå Lillestrøm med den planen, sier Nilsen.

– Årets første tap, hvordan føles det?

– Vi liker ikke å tape. Det er kjedelig, men vi får ikke gjort så mye med det. Vi har hatt en fantastisk periode, men avslutter på en dårlig måte. Nå er det 14 dager til neste kamp, og det trenger vi, oppsummerer Brann-treneren.

Brann startet best

Det var Brann som åpnet best på Åråsen. Etter drøye ti minutter satte Bismar Acosta ballen i nettet etter et langt innkast fra Rolantsson, men målet ble korrekt avblåst for offside.

Lillestrøm fortsatte å ta imot et stort press fra gjestene, særlig på dødball, men Brann klarte ikke å få ballen i mål. Hjemmelaget var også frempå før hvilen. Gary Martin fikk tak i en ball etter en lang dødball. Briten satte ballen rett på Branns Sahin-Radlinger og lagene tok pause på 0–0.

Målrikt etter hvilen

Etter pause hadde skyggen inntatt Åråsen, og plutselig var begge lag langt mer presise i angrepsspillet. Etter fem minutter satte Ifeanyi Mathew et lurt skudd i mål og sørget for 1–0 til hjemmelaget.

Gleden ble imidlertid kortvarig for vertene, for to minutter etter stanget Azar Karadas inn 1–1 på et hjørnespark slått av Fredrik Haugen. Lillestrøm greide likevel å reise seg etter kalddusjen, først ved Gary Martin som kopierte Mathews scoring og sendte hjemmelaget opp i ledelsen igjen.

Martin-scoringen var utvilsomt en energi-innsprøyting for hjemmelaget som klarte å avgjøre kampen da Thomas Lehne Olsen satte inn 3–1 og kunne juble foran glødende hjemmesupportere. Like før fulltid fastsatte Mats Haakenstad sluttresultatet til 4–1.

Den regjerende cupmesteren sikret dermed avansement på bekostning av serielederen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder