STÅR AV: Nils Jakob Hoff prioriterer studiene denne høsten. Foto: Bjørn S. Delebekk

Johaugs ro-kjæreste står over resten av sesongen

Nils Jakob Hoff (33) dropper alle konkurranser resten av sesongen for å prioritere medisinstudiene. Det betyr at han ikke blir å se under EM i roing i Glasgow.

Nyheten kommer en uke etter at det ble kjent at Hoff sølte pølsevann på låret under en fjelltur. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning.

– Det var bare noe som kom på toppen av alt annet. Legestudiene tar mye tid, og det har blitt mange kompromisser gjennom sesongen, det har gått utover treningen. Jeg føler dette er riktig ovenfor både meg selv og lagkamerater når jeg ikke kan levere på det nivået man ønsker, forklarer han til VG.

Hoff forteller videre at å droppe konkurranser ikke stopper satsingen i kommende år.

– Tokyo 2020 er fortsatt det klare målet, det er viktig å få fullført studiene og ha det unna veien, slik at jeg kan ha fullt fokus mot OL de to neste årene, sier han.

Hoff er sammen med langrennsløper Therese Johaug. Hun vil være tilbake i langrennssporet i vinter, å droppe konkurranser gir derimot ikke idrettsparet mer tid sammen.

– Vi kommer til å ha det hektisk på hver vår front i høst, det blir ingen ferie for meg, mens hun har sitt eget bunnsolide opplegg med landslaget, forteller Hoff.

33-åringen var tiltenkt en plass i Norges dobbeltfirer under ro-EM i Skottland. En skade hos Martin Helseth og Hoffs fravær gjør at det ikke blir påmeldt en norsk båt i denne klassen.

Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig vil i stedet gå over i dobbeltsculler.

– Vi ser etter alternative løsninger for VM i Plovdiv, som avholdes i midten av september, sier landslagstrener Johan Flodin.

EM i roing starter førstkommende mandag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder