Riiber lekte seg til seier på hjemmebane

HOLMENKOLLEN (VG) Jarl Magnus Riiber (21) spurtet enkelt inn til sesongens ellevte verdenscupseier i Magnus Moans (35) avskjedsløp.

På Holmenkollen-oppløpet var Riiber helt overlegen i duell mot finnen Ilkka Herola. Etter målgang smilte Riiber med blomster og pokal sammen med kong Harald på ærestribunen.

– Jeg var veldig spent i forkant. Det var ikke gitt at jeg skulle gå inn til seier i dag. Det var gode langrennsløpere både bak meg og foran meg, sier Riiber til VG.

– Hva er du mest fornøyd med i dette løpet?

– Det er hvordan jeg klarer å mobilisere de fem siste kilometerne. Det var ganske tungt å hente inn så mye som jeg gjorde i starten. Så fikk jeg en runde før rotteracet startet igjen.

les også

Bolsjunovs lagkamerat hjalp Klæbo: – Jeg er overrasket

Overlegen

Riiber har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. Under VM i Seefeld tok han to gull og et sølv.

I det første rennet etter mesterskapet i Østerrike, fulgte Riiber opp med karrierens andre verdenscupseier i Holmenkollen. Likevel beskriver han sesongen sin nøkternt.

– Det har vært stang inn. Jeg har tidligere hatt veldig mye utur med sykdom og skader. At jeg har holdt meg unna de tingene der, gjør at jeg er på toppen. Det motiverer meg veldig til å gjøre de riktige valgene fremover og til neste sesong, forteller Riiber til VG.

Han fikk selskap av Espen Bjørnstad på pallen, etter at sistnevnte sikret tredjeplassen med en sterk avslutning. 18 år gamle Jens Lurås Oftebro gikk inn til karrierebeste og sjetteplass.

les også

Russisk storeslem på femmila i Holmenkollen: – Best når det ikke gjelder

Startet langt bak

Riiber, som går for Heming, startet 52 sekunder bak lederen Go Yamamoto etter et skuffende hopp. Men den luken gikk 21-åringen inn på bare to kilometer.

Dermed var det ni mann, inkludert Riiber, Bjørnstad og Lurås Oftebro, som kjempet om seieren.

Finske Ilkka Herola satte stor fart de siste to kilometerne. Da slapp hele tetgruppen utenom Riiber.

les også

Riiber fikset tidenes gullfangst i VM

Moans avskjed

Fire og et halvt minutter etter at Riiber innkasserte seieren ventet hele det norske laget i målområdet.

Da ble Magnus Moan, OL- og VM-vinner i kombinert, takket av med en 42. plass i sitt siste renn.

I målområdet ble han tatt imot av resten av det norske laget og fikk mange klemmer.

les også

Supervåpenet sporten behøver

– Det var fantastisk. Det er masse folk som står igjen i løypa. Det varmer veldig. Det har vært en relativ fin dag. Jeg håpet på norsk seier, og det er fantastisk det Riiber gjorde i dag og har gjort hele sesongen, sier Moan til NRK.

Trønderen har 25 seirer i verdenscupen.

– Det er ikke tilfeldig at han har vært så god i så mange år. Han har hele tiden søkt etter å bli videre. Det har vært inspirerende, sier Riiber om Moan.

Langrennsløper Klæbo hadde det ikke så gøy i Kollen i dag:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder