Måtte sette fart da han ble «jaget» av bjørn og ulv

Tante: - Slik fikk han Northug-rykket

MOSVIK (VG Nett) Snaut 10 år gammel var Petter Northug (24) sikker på at han ble forfulgt av rovdyr i skogen. Redd for sitt eget liv ga han alt.

  • Eirik Borud

Artikkelen er over ti år gammel

Skrekkslagen og utslitt kom Northug inn til familiens nyttårsfeiring hos tanten Randi Berg.

VG Nett-leser:Det er helt klart løs snø i OL-løypene. Petter Nortug er tung og vil nok med stor sannsynlighet ha en ulempe i forhold til lettere løpere.Diskutér Northug og OL her!

- Han var helt vill i øynene da han kom inn, for han hadde sett både bjørn, gaupe og ulv. Han sa han hadde snudd seg mange ganger og sett at de skulle komme og ta ham, forteller Northugs tante til VG Nett.

VGTV:Se Randi Berg snakke om Petter her!

Hun mener den skumle turen gjennom skogen dannet grunnlaget for en av Northugs suksessfaktorer.

- Jeg tror det var da han la grunnlaget for rykket sitt, sier Berg.

I en minidokumentar, publisert fredag på VGTV, tegner mennesker som har levd tett på Northug i oppveksten sitt bilde av langrennsstjernen. Mandag går han for gull når 15 km friteknikk står på OL-programmet.

VGTV:Se minidokumentaren her!

24-åringens velkjente spurtegenskaper får vi imidlertid ikke se før tidligst onsdag, når sprinten går av stabelen i Whistler.

Northugs langrennstrener fra tidlig tenåringsalder, Steinar Gran, forteller at de trente mye hurtighet, men at den voldsomme akselerasjonen ikke var utviklet på den tiden.

- Petter var et eneste stort rykk. Han ga alt han hadde fra start og gikk til han ikke hadde mer krefter igjen, sier Gran.

Les også:Krever å få Northug-føre

For tante Randi ble det tidlig klart at Petter hadde helt spesielle evner i skisporet. Stadig vekk gikk han over en mil på ski for å komme på besøk til fetterne sine.

- Hvordan har Petters suksess forandret familien?

- Det blir mye Petter-fokus, men det er artig at han har kommet dit han er. Jeg får stadig høre "der kommer tanta til Petter". Det er bare moro, sier Berg.

Les også:Her snakker Petter Northug igjen

- Har han blitt forandret av suksessen?

- Han har blitt eldre og mer selvsikker, men på privaten er han den samme, sier hun.

I videoen møter du også Petter Northugs foreldre, John og May, flere gamle klassevenner, Petters første lærer Gerd Waterloo og barndomskjæresten Ihna Lønseth Heggli.

Mer om

  1. OL
  2. Petter Northug

Flere artikler

  1. Northug trente til det svartnet

  2. Slik var Petter som barn

  3. «Jeg skal bli bedre enn Bjørn Dæhlie»

  4. Gamletreneren: - Petter tar minst ett gull til

  5. «Det skuespillet der burde jeg fått en pris for»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder