UFC-presidenten rasende på dommerne - mener Hendricks vant

St-Pierre: - Jeg må legge hanskene på hylla for en periode

FØLELSESLADET: Georges St-Pierre (t.h.) var på gråten da han ble intervjuet av Joe Rogan rett etter kampen. St-Pierre forsvarte weltervekt-beltet på kontroversielt vis, og dro rett til sykehuset for legesjekk etterpå. Foto: Reuters

Mesteren på gråten etter dramatisk UFC-oppgjør

Georges St-Pierre (32) forsvarte tittelbeltet i weltervekt på kontroversielt vis etter at Johny Hendricks (30) var nær ved å knocke ham ut i Las Vegas i natt.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Da de fem rundene var unnagjort i storkampen, så var begge fighterne sikre på at de hadde vunnet kampen. Utfordrer Hendricks fikk 48-47 i sin favør av den første dommeren, men de to andre hadde St-Pierre som vinner med 48-47.

- Det var uten tvil min tøffeste kamp. Jeg mistet hukommelsen et øyeblikk og kunne ikke se på det ene øyet. Han ga meg store problemer - jeg trenger virkelig ferie nå, sa St-Pierre da han ble intervjuet oppe i buret etter å ha forsvart tittelbeltet for niende gang.

- Jeg må bort litt

Ansiktet til kanadieren bar preg av at Hendricks hadde slått meget godt ifra seg i løpet av de fem rundene. Han hadde kutt under begge øynene og så egentlig ut som taperen av de to fighterne.

MMA-skolen: Lær mer om sporten på VGTV

UFC-kommentator Joe Rogan, som også gjorde intervjuene rett etter kampen, hadde Hendricks som vinner før dommeravgjørelsen ble kjent.

- Jeg var ikke overrasket da poengene ble lest opp, men jeg mistet som sagt hukommelsen litt og husker ikke alt fra kampen. Jeg vill hylle Hendricks og takke for støtten, sa St-Pierrie.

32-åringen virket meget følelsesladet da han ble intervjuet og hadde problemer med å få sagt det han hadde på hjertet.

- Det var mye snakk om hva som kommer til å skje. Det er mye som skjer i livet mitt og jeg må legge hanskene på hylla for en periode, stotret han frem nærmest gråtkvalt.

- Jeg må bort for en periode. Personlige ting skjer. Jeg må bort litt, det er alt jeg kan si nå. Jeg har blitt slått hardt og jeg vil takke UFC for å ha gitt meg sjansen. Jeg er veldig emosjonell nå, sa St-Pierre.

Vantro Hendricks

Hendricks var voldsomt skuffet over tapet, og la ikke skjul på at han var svært uenig i dommeravgjørelsen. Da tallene ble lest opp kastet han seg ned på kanvasen i fortvilelse.

FOTViLTE: Johny Hendricks kastet seg ned på kanvasen i fortvilelse da dommerpoengene ble lest opp. Foto: Reuters

- Jeg mener jeg vant kampen klart. Georges er en glimrende fighter, sa Hendricks til pipekonsert fra store deler av publikum i MGM Grand Arena.

- Hei, så dere den samme kampen jeg nettopp gikk? sa Hendricks henvendt mot publikum.

- Jeg er ganske sikker på at jeg vant, men Georges er et fantastisk konkurransemenneske. Jeg kommer tilbake og får tak i det beltet. Det er mitt, sa Hendricks som var langt mindre visuelt preget enn sin motstander etter å ha gått fem knalltøffe runder.

Han hadde følgende reaksjon på at St-Pierre nå ser ut til å ta seg en pause og at det neppe blir noen returkamp med det første.

- Jeg vil ha det beltet. Det er det er det jeg fortjente. Jeg vil ha det beltet. Jeg sverger til Gud at det ikke vil skje igjen at beltet glipper, sa Hendricks og avsluttet intervjuet.

White forbannet

UFC-president Dana White var klokkeklar på at dommerne hadde kåret feil vinner.

- Jeg er helt slått ut av at St-Pierre vant den kampen, og jeg er en promotor. Han er den største «pay-per-view»-stjernen på hele planeten for meg, og jeg mener likevel at han ikke vant den kampen. Jeg vil ha det som er rettferdig, og dette var ikke rettferdig, sa White på pressekonferansen etterpå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SIKKER PÅ SEIER: Johny Hendricks jublet så fort kampen var ferdig - overbevist om at han hadde vunnet. I bakgrunnen jubler også en mer medtatt Georges St-Pierre. Foto: AP


- Dette er inkomentanse av dommerne, og det må ryddes opp i før idretten blir ødelagt på samme måte som boksingen. Jeg er redd for denne staten og det å komme hit å arrangere. Det handler om inkompetanse, raste White.

Youtube: Se pressekonferansen her

Utfordrer Hendricks har en voldsom slagkraft i venstrearmen og traff St-Pierre flere ganger i de to første rundene. I den andre runden var det også svært nær at St-Pierre ble knocket ut, men han klarte å redde seg inn etter å ha vært tydelig ustø.

St-Pierre klarte på imponerende vis å holde seg inne i kampen og de neste rundene var jevne. Hendricks mistet litt av slagkraften sin utover i kampen og St-Pierre viste et voldsomt fighterhjerte da han i kjent stil fortsatte å male på til tross for at han hadde fått mye juling innledningsvis.

Dana White mener nå at St-Pierre skylder både Hendricks og fansen en returkamp.

- Man sier ikke bare at man blir borte en stund. Du skylder fansen, beltet, dette selskapet og Johny Hendricks å gi ham muligheten til en ny fight. Med mindre man skal legge opp for godt, mente White.

St-Pierre var ikke til stede på pressekonferansen. 32-åringen måtte rett til sjekk på sykehuset.

- Jeg må snakke skikkelig med ham og finne ut hva som skjer med ham i fremtiden, sa White.

Les også

 1. UFC-analyse: «GSP» står foran sin farligste trussel

  Georges St-Pierre (32) skal forsvare tittelen i weltervekt for niende gang i natt når han går i buret mot slagmaskinene…
 2. Her viser Norges UFC-håp rumpa

  MMA-fighteren Emil Weber Meek (25) håper en ny seier i buret om 18 dager kan gjøre ham høyaktuell til UFC-stevnet i…
 3. Nå kan du lære om MMA på VGTV

  Mange ser på MMA som en unødvendig brutal idrett som minner om menneskelig hanekamp.
 4. Tungvektduellen avgjort på knockout

  Junior dos Santos (29) kjempet «til døra» mot mesteren Cain Velasquez (31) i det som ble en svært tøff kamp om UFCs…
 5. UFC-stjerne sa unnskyld etter knockoutseier

  Brasilianske Lyoto Machida (35) traff Mark Munoz (35) med et presist hodespark og vant hovedkampen på UFC Fight Night i…

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Hendricks ny UFC-mester etter thrillerkamp

 2. UFC-stjerne sier fra seg tittelbeltet

 3. UFC-veteranen snuser på tittelkamp etter ny seier

 4. «Supermusa» med knockoutseier i UFC

 5. UFC-sjef: - Den sykeste tungvektkampen noensinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder