KAN BLI FRILANSER: Davy Wathne har fått tilbud fra TV 2 om å bli frilanser, den dagen han må gå av med pensjon som 67-åring 1. januar 2017. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Halvparten mener TV 2 bør la Davy fortsette i jobben

Halvparten av Norges befolkning mener det er en gal
avgjørelse av TV 2 å ikke la Davy Wathne fortsette i jobben etter at han fyller 67 år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det viser en landsdekkende spørreundersøkelse InFact gjennomførte for VG tirsdag 10. mars. Undersøkelsen har en feilmargin på maksimalt tre prosent.

Mandag kveld skrev VG at et av kanalens mest kjente fjes har spurt TV2 om han kan fortsette og jobbe etter fylte 67 år. Han fikk nei. Tirsdag kom TV 2s sportsledelse på banen og sa at TV-profilen har stående tilbud om å jobbe videre som frilanser når han når pensjonsalderen om snaut to år.

48,9 prosent av de spurte mennene i undersøkelsen mener det er en gal avgjørelse å ikke la ham fortsett i sin faste stilling, mens 49,9 prosent av de spurte kvinnene mener det er feil. Nesten en av fire menn mener derimot at det er en riktig avgjørelse av TV2. 17,1 prosent av kvinnene er enige med TV 2.

Les også: NRK frykter at andre vil kreve å få jobben tilbake, dersom Steinar Mediaas (68) går seirende ut av kampen for å få jobbe videre.

Støtte fra alle aldersgrupper

1. januar 2017 går den kjente sportsjournalisten over i pensjonistenes rekker. Han har tidligere understreket overfor VG at det ikke er noen konflikt bak dette.

– Jeg er ikke rasende, og jeg er ikke fornærmet. Dette er ingen konflikt. TV 2 har en policy om at du må slutte når du er 67 år, og det gjelder meg på samme måte som alle andre, sa Wathne om saken til VG mandag.

Wathne har støtte fra alle aldersgrupper i Norge. I de fire aldersgruppene i undersøkelsen til InFact, 18-29 år, 30-44 år, 45-64 år og 65 år +, er se samstemte, det er fra 47,9 prosent til 50,9 prosent som mener TV2 har tatt en feil avgjørelse.

Det er flest i alderen 45-64 år som mener det er riktig av TV2 at Wathne må gå ved 67 år. En av fire i denne aldersgruppen er enig med TV 2.

I Nord-Norge er det færrest mennesker som mener TV2 har tatt en riktig avgjørelse. 14,6 prosent mener det var rett å si nei til Wathnes forespørsel om å få jobbe etter fylte 67 år.

Stille i TV2-fjøset

Men tirsdag åpnet TV2 for at Wathne kan få fortsette som frilanser når han passerer 67 år.

– Det ville blitt veldig stille i TV 2-fjøset hvis Davy forsvinner. Han er en unik medarbeider. Det stemmer at han med tanke på fast ansettelsesforhold har fått nei til å fortsette etter fylte 67 år, men vi har understreket gjentatte ganger at det ikke betyr at han får en fot i baken den dagen han når den alderen, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til VG.

Det er flest som stemmer Miljøpartiet de Grønne (27,3 prosent) og Frp (26,2 prosent) som syns TV 2 har tatt en riktig avgjørelse. Men det er flest som stemmer Senterpartiet (59,5 prosent) som mener TV 2 har tatt en feil avgjørelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder