GODE VENNER: Petter Northug og Eirik Myhr Nossum er venner fra ungdomstiden. Det siste året har Eirik Myhr Nossum fungert som Northugs trener. Her fra OL i Sotsji. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

GODE VENNER: Petter Northug og Eirik Myhr Nossum er venner fra ungdomstiden. Det siste året har Eirik Myhr Nossum fungert som Northugs trener. Her fra OL i Sotsji. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Ble enige om å avslutte samarbeidet

Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum sier at de to ble enige om å avslutte samarbeidet i starten av april.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL


Selv bor treneren i Oslo, mens skistjernen holder til i Trondheim. Samarbeidet har vært mer av en karakter der Nossum har vært en treningsrådgiver for barndomskompisen.

- Jeg synes det er interessant at det står i mediene at jeg har fått sparken når vi ble enige om å gå hver vår vei for halvannen måned siden, sier Eirik Myhr Nossum til NRK.

Ønsket med videre

Coop har krevd at støtteapparatet til Northug skiftes ut for at skistjernen skal forhandle om videre samarbeid med hovedsponsoren.

Dette kravet har Northug stilt seg bak i en uttalelse sist uke. Men dette har nå endt i en uenighet om kontrakten.

Rett før promillekjøringen til Northug endte i et autovern i Trondheim søndag for to uker siden, uttrykte støtteapparatet til Northug at Nossum var ønsket med videre.

Da hadde Nossum fått avslag på sin søknad som trener for juniorlandslaget til Norges Skiforbund. Den jobben fikk i stedet svenske Anders Byström.

Var klar på fremtiden

Situasjonen til Nossum har vært betegnet som uavklart siden det.

- Det er en god stund siden vi startet en dialog på hvorvidt jeg skulle fortsette eller ikke. Vi evaluerte sesongen for halvannen måned siden. Da var jeg veldig klar på at han trengte en trener som hadde mer tid til å følge ham opp enn det jeg har hatt.

Nossum har tidligere gjennom en rekke år vært Northugs personlige servicemann og skitester.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder