NIF stopper utbetalinger til cricketforbundet

Norges Cricketforbund mangler nesten en halv million kroner på konto. Økonomirotet har gjort at idrettsforbundet har stoppet alle utbetalingene til forbundet inntil videre.

Artikkelen er over ti år gammel

Mankoen på 473.000 kroner ble oppdaget på det ordinære tinget i februar, og det fikk varsellampene til å lyse umiddelbart, skriver Aftenposten.

Nå er det avholdt to ekstraordinære ting i det ferske forbundet som ble tatt opp i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) samtidig som Tove Paule ble valgt til president i Skien for vel to år siden.

Den nyvalgte presidenten Tanvir Ahmad Chaudhry ser alvorlig på saken:

«Forbundstinget ønsker å sende et tydelig signal til alle i cricketmiljøet om at økonomisk rot ikke er akseptabelt. Det er viktig at et hvilket som helst styre opptrer med høy aktsomhet når det gjelder økonomi», heter det i et brev som er offentliggjort på forbundets hjemmeside.

Tidligere økonomiansvarlig er i Pakistan og har vært umulig å få tak i, men kona til denne mannen innrømmet i et intervju med TV 2 tirsdag at de skal ha penger som tilhører forbundet. Hun avviser imidlertid at det er så mye som 473.000 kroner.

- Dette er veldig alvorlig. Hele cricketmiljøet er veldig såret og berørt av dette. Alt har stoppet opp hos oss. Vi er i krise, sier president Chaudhry.

- Dette ser ikke bra ut, sier visepresident Børre Rognlien i NIF. Han regner med å få saken på styrets bord i løpet av kort tid.

Det siste ekstraordinære tinget i cricketforbundet vedtok at saken kommer til å bli anmeldt til politiet og til NIFs domsutvalg dersom ikke de involverte ordner opp i saken i løpet av 14 dager, skriver Aftenposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder