Landslagssjefen om Hansen og Hegerberg: – Vi skal være glad for at de er norske

PÅ LAG IGJEN: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Stolsmo Hegerberg fotografert på La Manga hvor landslagsjentene forbereder seg til OL-kvalifiseringen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Superduoen klar for sin tøffeste test

LA MANGA (VG) Glem Skottland, Kasakhstan, Wales og Romania. I kveld skal de norske landslagsjentene bryne seg på en av verdens beste fotballnasjoner.

Artikkelen er over fire år gammel

Og på topp, i bresjen for trener Roger Finjords «nye Norge», en friskmeldt Caroline Graham Hansen og gullballvinner Ada Stolsmo Hegerberg. En uhyre spennende konstellasjon, ifølge landslagssjefen.

– Det er et kjempespennende par. Når vi setter dem sammen blir 1 + 1 mer enn 2. Vi skal være veldig glad for at denne duoen er norsk, sier Roger Finjord. Han har latt seg imponere av det han har sett etter en uke her på La Manga hvor Norge forbereder seg til OL-kvalifiseringen i mars.

Graham Hansen mener hun har blitt bedre av skaden

Under flomlysene på La Manga i kveld venter Frankrike, allerede OL-klar og ranket som nummer tre i verden etter USA og Tyskland. For Ada Stolsmo Hegerberg blir det et møte med 10 (!) lagkamerater fra sin egen franske klubb, Olympique Lyonnais.

– Møter klassespillere

– Det er spesielt. Det blir nok litt fleiping før kamp, men når fløyta går er det Norge mot Frankrike. Frankrike har noen ekstremt gode spillere som jeg kjenner godt, men det bryr jeg meg ikke om i dag. Det kunne jo ha vært godt å reise tilbake til Lyon med en seier, sier Ada Stolsmo Hegerberg til VG.

MYE MORO: Landslagssjef Roger Finjord tar bilde av Emilie Haavi og Synne Jensen (t.v.) som vant gårsdagens skytekonkurranse hvor premien var en lue. Mathias Odden (t.v.) fra Norges Fotballforbund foreviger det hele. Foto: Jostein Magnussen , VG

Wolfsburg-proffen Caroline Graham Hansen vet også litt om hva som venter.

– Vi møter klassespillere som av og til slår til med ekstreme kamper hvor de er uslåelig, og så er det enkelte ganger hvor hvem som helst kan vinne. I så måte blir det spennende å se «hvem som møter opp» i kveld. De er avhengig av at alle møter opp. Uansett er det et fantastisk godt lag, beskriver Caroline Graham Hansen.

Hun tror det blir tøft fordi dette er Frankrikes første kamp i år. I tillegg blir den TV-sendt i hjemlandet og det er mange som ønsker å vise seg frem før OL i Brasil.

– For oss var det viktig å få denne kampen før OL-kvalifiseringen. Den gir oss matching mot de beste, sier Ada Stolsmo Hegerberg.

Norge har fått en utrolig start etter at Roger Finjord tok over for Even Pellerud. Fire kamper mot Skottland, Kasakhstan, Wales og Romania har gitt fire seirer og en målforskjell på 18-0.

Viktig pekepinn

Roger Finjord tenker bare utvikling og har dette utgangspunktet.

– Jeg håper at vi skal ligne litt på oss selv. Vi ønsker å se en gjenkjennelse av det vi har jobbet med den siste uken. Forhåpentligvis skal vi klare å «diktere kampen» selv om vi begynner å få slitne bein etter en intens uke.

– Frankrike er noe annet enn Kasakhstan og Romania?
– Ja, og jeg aksepterer at vi kan feile. Men vi jobber med utvikling og vil med denne kampen finne ut hvor vi skal legge ekstra trykk inn mot OL-kvalifiseringen når det gjelder vårt eget spill. Det gir oss en pekepinn på hvor vi står, sier Finjord.

PS! Norge er ranket som nummer 10 i verden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder