VANT IGJEN: Lannem Silje tok sin 35. seier på sin 37. start da hoppa sammen med sin faste kusk Tor Wollebæk vant Elitkampen på Solvalla. Her fra Bjerke i 2014. Foto:Eirik Stenhaug,

Lannem Silje med ny historisk triumf

Seiersrekken ble brutt på 30, men etter nederlaget på Bjerke i februar, er Lannem Silje igjen uslåelig. I dag skrev hun seg inn i historien som den første hoppa til å vinne Elitkampen.

Artikkelen er over fire år gammel

For første gang i karrieren skulle superhoppa få måle krefter med kaldblodskongen Tekno Odin og svenskenes beste kaldblodshest Månprinsen A.M.

Men dronningen viste ingen respekt, og suste i mål til sin 35. seier på 37 starter. Med det kunne hun sette 300.000 svenske kroner inn på premiekontoen. Dovreekspressen, som hun kalles, har dermed kjørt inn over 5,5 millioner kroner i karrieren – i en alder av fem år.

Med seieren i det tradisjonsrike løpet på Solvalla under Elitloppshelgen forsterker Lannem Silje påstanden om at hoppa er tidenes beste kaldblodstraver.

– Det var en helt enorm prestasjon. Med seierstiden 1,18,8 sprenger Silje en ny grense som første hoppe som går under 1,20, sa den rutinerte kusken Tor Wollebæk på seremoniplass etter løpet.

Mellom 25- og 30.000 mennesker er på plass på Solvalla under Elitloppssøndagen.

– Det er et unikum av en hest, og med dette fantastiske publikumet var dette helt klart spesielt, fortsatte han.

Månprinsen A.M. gikk et meget godt løp i dødens, og ble nummer to, mens Tekno Odin avsluttet sterkt og ble nummer tre.

GLAD I MERRA: Travtrener Ole M. Skrugstad med hoppa Lannem Silje. Foto:Eirik Stenhaug,Equus Media

– Aldri opplevd noe lignende

Trener og eier Ola M. Skrugstad mottok også publikums hyllest på seremoniplass etter seieren.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Jeg har aldri sett så mye publikum. Dette er stort. Dette er veldig stort, sa han.

Videre forteller han at hoppa har betydd mye både økonomisk og med en rekke hyggelige minner.

– Jeg er glad for hver dag hun fortsetter som dette, men jeg forventer ikke at det skal vare evig, sa han.

B.B.S. Sugarlight til finale

Mens Lannem Silje viste hvem som er verdens beste kaldblodshest, kjempe både B.B.S. Sugarlight og Support Justice om en plass i finalen i Elitloppet.

For Support Justice og Geir Vegard Gundersen var moro over omtrent før den var i gang. Support Justice galopperte før startbilen slapp feltet i det første kvalifiseringsheatet, og derfra var det norske håpet sjanseløs på å nå finalen.

– Skuffelsen er stor. Den er kjempestor, jeg er litt tom nå. Hesten ble litt for pigg, og feilet. Da er det game over. Det blir helt nytteløst selv om hesten kjentes veldig fin ut etterpå. Vi får være klare i Oslo om 14 dager, sa trener og kusk Geir Vegard Gundersen etter løpet.

B.B.S. Sugarlight ble noe overraskende overflydd fra start, men fra lederrygg ble det til slutt en ganske sikker finaleplass.

Elitloppet starter kl. 17.35, løpet med tre millioner kroner i førstepremie, kan du se direkte på VG.no eller VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder