NUMMER ÉN: Cam Newton (26) feirer en touchdown med sin karakteristiske Supermann-feiring. Quarterbacken har «fløyet» inn i målgården ti ganger denne sesongen og har gjort seg fortjent til kallenavnet Supermann. Foto: Kevin C. Cox , Afp

Cam Newton er allerede en vinner - før Super Bowl

Super Bowl går til natten, men Cam Newton (26) er allerede en vinner. Han er kåret til den beste spilleren i amerikansk fotball. Nå står «bare» Peyton Manning (39) i veien i finalen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ikke uventet ble Newton natt til søndag kåret til såkalt MVP, den mest verdifulle spilleren i årets sesong.

Etterpå passet han på å takke alle sine kritikere.

– Jeg vil takke alle som har tvilt på meg, for dere har gjort meg bedre, sa Carolina Panthers' quarterback, som selv hadde basketball-legenden Michael Jordan som forbilde.

STOR VG SPESIAL: Alt du trenger å vite om NFL

Han bretter alltid et håndkle over hodet på kampdager etter at han så Michael Jordan gjøre det samme i sin storhetstid på 90-tallet. Cam Newton hermer ikke bare etter de beste, mot Denver Broncos natt til mandag ønsker 26-åringen å bli best - å bli nummer én.

«Superman Cam»

I 2011 ble han valgt av Carolina Panthers som nummer én i draften. Da han ble presentert på scenen med sin nye arbeidsuniform hadde han selvsagt valgt draktnummer én. Med 35 touchdown-pasninger og ti rushing touchdowns skal han ha mye av æren for at Panthers' angrep er ranket som nummer én i ligaen.

LES OGSÅ: Hevder NFL-stjerne mottok veksthormoner

Mannen med den karakteristiske Supermann-feiringen og dollargliset har virkelig fått sitt store gjennombrudd denne sesongen og var på forhånd storfavoritt til å ta med seg prisen som den mest verdifulle spilleren (MVP).

Mens Newton ønsker å starte sin egen legendariske karriere, er mannen på motsatt banehalvdel ute etter å sette den berømmelige prikken over I-en på sin.

Sheriffens siste duell

SHERIFFEN: Peyton Manning (39) kan sementere sin legendestatus med seier over Carolina Panthers i Super Bowl 50. Han blir av mange regnet som tidenes beste quarterback i NFL. Foto: David Zalubowski , Ap

Denver Broncos' quarterback, Peyton Manning, spiller etter all sansynlighet sin siste kamp som fotballspiller mot Carolina Panthers, og ønsker å krone en 18 år lang karriere med seier i sin fjerde Super Bowl-opptreden.

39-åringen har vært inn og ut av Broncos-laget denne sesongen på grunn av skader, og måtte se siste halvdel av sesongen fra benken for første gang i karrieren. I sluttspillet har derimot ringreven fra New Orleans returnert, og med hjelp av ligaens beste forsvar har han ført Broncos til sin andre Super Bowl-finale på tre år.

NFL-kommentator John Gruden beskrev Manning som en sheriff på banen på grunn av sin autoritet, et kallenavn som har satt seg hos det amerikanske folk. I Super Bowl 50 møtes sheriffen til én siste duell. Og det mot selveste «Supermann».

Super Bowl 50 sparkes igang i San Fransisco klokken 00:30 natt til mandag.

Her er all utmerkelsene i amerikansk fotball i år:

MVP: Cam Newton, QB, Carolina Panthers

Årets coach: Ron Rivera, Carolina Panthers

Årets comeback: Eric Berry, S, Kansas City Chiefs

Årets offensive spiller: Cam Newton, QB, Carolina Panthers

Årets defensive spiller: J.J. Watt, DE, Houston Texans

Årets offensive rookie: Todd Gurley, RB, Los Angeles Rams (St Louis Rams

Årets defensive rookie: Marcus Peters, CB, Kansas City

Årets sportligste spiller: Charles Woodson, S, Oakland Raiders

Walter Payton NFL Man of the Year – Anquan Boldin, WR, San Francisco 49ers

Deacon Jones Award: J.J. Watt, DE, Houston Texans

Air Player of the Year: Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

Ground Player of the Year: Adrian Peterson, RB, Minnesota Vikings

Salute To Service Award: Vincent Jackson, WR, Tampa Bay Buccaneers

Årets spill: Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers

Årets fantasy-spiller: Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

Greatness on the Road Award - Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

Clutch Performer of the Year – Drew Brees, QB, New Orleans Saints

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder