LIHALLEN: Her i Lihallen falt Tobias Wendelstig livløs om under en kamp forrige helg. Søndag kveld døde han på sykehuset. Foto: Trond Solberg ,

Innebandyprofil døde på sykehuset

Tobias Wendelstig sovnet inn på Rikshospitalet søndag ettermiddag

Tobias Wendelstig (34) falt livløs om under en eliteseriekamp i innebandy for ni dager siden. I går døde han på Rikshospitalet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter innebandyforbundet i formiddag.

– Tankene mine går nå først og fremst til hans nærmeste familie. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på alle hans lagkamerater og alle andre i vår lille innebandyfamilie og den sorgen de føler. Dette er en tung dag for norsk og svensk innebandy. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier president i Norges Bandyforbund Erik Hansen.

Wendelstig ble holdt i kunstig koma etter at han fikk hjertestans og falt livløs om syv minutter ut i andre periode i oppgjøret mellom Gjelleråsen og Greåker 31. oktober.

Bakgrunn: Elitespiller falt livløs om

Flere personer reagerte lynraskt og begynte umiddelbart med førstehjelpsarbeid.

Etter at ambulansepersonell kom til stedet, skal de rundt 100 tilskuerne i Lihallen i Nittedal rett utenfor Oslo, ha blitt sendt ut.

Vitner forteller at de som jobbet med spilleren visste hva de skulle gjøre i de dramatiske minuttene. De skal ha fått i gang pulsen på stedet, men den kom og gikk, sier vitnene som opplevde situasjonen som svært dramatisk og trist.

Samtidig satt Wendelstigs lagkamerater tydelig preget i garderoben. Flere av dem gråt.

Wendelstig, som er svensk statsborger, ble senere kjørt til Rishospitalet.

I forrige uke forsøkte man en gradvis oppvåkning, men i går kveld sovnet innebandyspilleren inn på sykehuset.

Wendelstig hadde egentlig avsluttet innebandykarrieren. Han ønsket å slippe yngre krefter til, men gjorde comeback da Gjelleråsen mistet et par spillere og trengte en back. Forrige helgs kamp var svenskens comeback, og familien satt på tribunen.

Tobias Wendelstig ble 34 år gammel. Han etterlater seg kone og ett barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder